PO KRONOMETRU ČEMAŽAR NAJMOČNEJŠI ŠE NA MEMORIAL IVO MASOLA

16. 7. 2017

Kot smo že pisali, se je mladinska reprezentanca ta vikend udeležila treh preizkušenj v Italiji. Po kronometru za regijsko prvenstvo Vittorio Veneto je bil Čemažar najhitrejši tudi na nedeljski cestni dirki za memorial Iva Bassola.

Nik Čemažar v dresu državnega prvaka

Reprezentanca v postavi Nik Čemažar, Luka Sagadin, Aljaž Jarc ter Aljaž Omerzel je imela celotno dirko pod kontrolo že od starta. Najprej se je v begu znašel Sagadin, nato sta z napadom poizkušala Čemažar in Jarc a sta bila ujeta s preostalimi ubežniki. Ko so 15 kilometrov do cilja ponovno poizkusili z napadom so Čemažar, Sagadin in Jarc s preostalimi 4 kolesarji uspeli pridobiti nekaj prednosti pred glavnino. Ubežniki so bili složni, v zaključku je bilo kar nekaj napadov slovenske reprezentance, 3 kilometre do cilja je ponovno napadel Čemažar. Do cilja ni več popuščal in s 50 metrov prednosti slavil novo zmago!

Po zmagi je bil Čemažr vesel novega uspeha:”Dirko smo imeli pod nadzorom od starta. Celotna ekipa je bila danes zelo močna in ko smo bili v zadnjih 15 kilometrih od 7 kolesarjev v begu 4 Slovenci je bilo jasno, da moramo dirko dobiti. Po nekaj napadih sem izkoristil “kontro” in uspel zmagati”.

Foto: Facebook FS

Comments are closed.