PRVA ZMAGA VALJAVCA PRI DEČKIH

23. 4. 2018

Preteklo nedeljo so v Dragatušu na dirki Pokala Slovenije nastopili naši dečki, deklice, ter mladinci in mladinke. Na izjemno zahtevni progi z veliko tehničnimi odseki je dobro nastopil tudi naš podmladek.

Erazem Valjavec na najvišji stopnički

Dirka v Dragatušu, ki je potekala že enajsto leto zapored, vsako leto ponudi zanimive dirke vseh mlajših kategorij, tudi mlajših dečkov D in E. Ekipa Kolesarskega kluba Kranj je nastopila v vseh kategorijah in tudi krojila razplet posameznih dirk. Pogumno je na svoji prvi dirki nastopil Urban Kalan, ki je v neuradni kategoriji dečkov E osvojil 2. mesto. Še bolje je pri dečkih C nadaljeval Erazem Valjavec, ki je sam opravil s trojico kolesarjev Adrie Mobil, ter v sprintu četverice osvojil svojo premierno zmago v tej kategoriji in bil po cilju zelo vesel uspeha:”Skoraj celotno dirko sem bil sam na čelu skupine, poizkušal sem z napadi na vseh delih kroga, a me je vedno prijel vsaj en kolesar Adrie. Nato sem prihranil nekaj moči za zaključek in v sprintu iztisnil vse iz sebe.

Uspešni so bili tudi ostali kolesarji in kolesarke, Neja Kalan in Ana Ahačič sta dosegli novi zmagi v sezoni, Žan Križnar in Žiga Kalan pri dečkih A najvišji letošnji uvrstitvi, zelo zahtevno preizkušnjo pri mlajših mladincih pa je tik za stopničkami zaključil Matic Maček. Vse rezultate dirke si lahko pogledate na tej povezavi.

Comments are closed.