sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

13 UVRSTITEV MED NAJBOLJŠE TRI PRETEKLEGA VIKENDA

24. 9. 2018

Pretekli vikend so znova nastopili le naši najmlajši dečki, deklice ter mladinci in mladinke. Na dveh dirkah za Pokal Slovenije v Vodicah in Straži pri Novem mestu so se trinajstkrat uvrstili na oder za zmagovalce, zmage pa so dosegle le dekleta.

Aljaž Petek v Vodicah

V VODICAH ZMAGI ZA NEJO IN ANO

Sobotna deževna in mrzla dirka v Vodicah se je v popoldanskem času začela z dirko najmlajših dečkov C. Dobre 3 kilometre dolg krog so namesto šestkrat, po odločitvi sodniškega zbora prevozili štirikrat. Skupina najboljših se je iz kroga v krog manjšala, do odločilne poteze pa ni prišlo vse do zaključka, kjer je bil v sprintu znova najmočnejši kolesar BikeRepublic. Takoj za njim se je na drugo stopničko uvrstil naš Erazem Valjavec. Kot da bi se fantje dogovorili za končne uvrstitve sta se na drugo mesto prav tako uvrstila Aljaž Petek pri dečkih A, ter Enej Božnar Prosen pri dečkih B. V skupni dirki starejših dečkov je bil Petek član ubežne peterice, ki je bila v cilju dobre pol minute pred zasledovalci, na koncu pa je iztržil drugo mesto za najboljšim v letošnji sezoni, domačinom Natanom Gregorčičem. Prosen je dirko končal v prvi zasledovalni skupini, z vsemi konkurenti, v sprintu pa mu ni veliko zmanjkalo do prve letošnje zmage.

Dekleta so ponovno nastopile v slogu celotne letošnje sezone. Pri deklicah A smo videli novo zmago Neje Kalan, njen uspeh pa je na tretjem mestu dopolnila Tina Kostelec. Identični uvrstitvi sta pri mlajših mladinkah osvojili Ana Ahačič na prvem ter Tjaša Sušnik na tretjem mestu.

DEČKOM USOJENO TRETJE MESTO, DEKLETA ZNOVA NA VRHU

Nedeljska dirka v Straži je minila v precej boljšem vremenu, tekmovalce je pričakalo idealno vreme za dirkanje, kar se je odražalo tudi na cesti, saj smo v vsaki kategoriji videli veliko napadov in poizkusov pobega. Pri dečkih sta se Valjavec in Petek tokrat uvrstila na najnižjo stopničko, Prosena pa je na njej pri dečkih B nadomestil Jan Lešnik. Neja je med deklicami A znova stopila na najvišjo stopničko pri mlajših mladinkah pa ji je z novo zmago sledila Tjaša Sušnik.

Po dirkah dečkov in mladink so se na isti trasi pomerili tudi mlajši mladinci. Na 36 kilometrov dolgi trasi so se šestkrat pomerili za točke na vmesnih sprintih. Največ jih je s pobegom na sredini dirke osvojil Hrvat Miholjevič, od naših pa je bil najvišje Matic Maček na 5. mestu.

Luka Ziherl v Straži