sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

VELIKA NAGRADA KRANJA DE MARCHIJU, PRIMOŽIČ NAJBOLJŠI PRI MLADINCIH!

  1. 8. 2016

Kranjski kolesarski praznik se je končal s ciljem najbolj prestižne in najstarejše kolesarske dirke pri nas, dirke za Veliko nagrado Kranja – memorial Filipa Majcna, ki je letos potekala že 48. leto zapored. Prenovljena trasa je obsegala 12 krogov, dolgih dobrih 12 km in 3 klasične kranjske kroge. Zmagovalec De Marchi iz Italije, pri starejših mladincih izjemen uspeh za Primožiča! 

13909209_1065154883578898_5625214164638408894_o
Jaka Primožič – zmagovalec dirke starejših mladincev Foto: Sportida

Na dvodnevnem Kolesarskem prazniku v Kranju je nastopilo več kot 500 kolesarjev. Sobotni tekmovalni program je zaznamoval atraktiven nočni kriterij pod žarometi, kjer so uživali tako kolesarji kot gledalci. Novost na nočnem kriteriju je bil neposredni prenos na portalu Vzivo.si, kjer si posnetek lahko tudi ogledate.

Nedelja se je pričela z dirkami dečkov in deklic. Najmlajši so prevozili dva kroga, od dečkov so bili v deseterici Žan Križnar, Miha Svetličič in Vid Košir. Pri deklicah B je Eva Prevc stopila na drugo stopničko, pri deklicah pa C je zmago na domačem terenu osvojila Neja Kalan! Dečki B in A ter deklice A so se pomerili na enotni dirki dolgi pet krogov. V deseterici so bili Štefan Kovač in Matic Maček pri dečkih A, ter Aljaž Krč pri dečkih B. Ana Ahačič je v dresu državne prvakinje osvojila zmago, Tjaša Sušnik pa je bila druga.

Med mlajšimi mladinci je bil Aleš Pirih kot najboljši Savčan na 12. mestu.
Izjemen uspeh je dosegel Jaka Primožič. Starejši mladinec, ki trenutno na svetovni lestvici PCS zaseda drugo mesto med mladinci, je v zaključnem sprintu četverice kolesarjev osvojil veliko zmago in izpolnil cilj, ki si ga je poleg osvojitve naslova državnega prvaka zadala mladinska ekipa s trenerjem Staretom na čelu za letošnjo sezono. Nik Čemažar je končal na 9. mestu.

Glavni del dneva je bila že 48. Velika Nagrada Kranja – Memorial Filipa Majcna. 99 kolesarjev na startu se je pomerilo na 12 krogih po Kranju, ter zaključnih 3 tradicionalnih kranjskih krogih. V sprintu ubežne trojice je zmaga z Mattio De Marchiem odšla v Italijo, najboljši Savčan je bil Miha Poljanec na 19. mestu.

PO ULICAH KRANJA – D,ML
PO ULICAH KRANJA 2016 – PODJETJA

GP KRANJ – REZULTATI

KK Sava Kranj before cycling race 48th Grand Prix of Kranj 2016 / Memorial of Filip Majcen, on July 31, 2016 in Kranj centre, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida
Predstavitev ekip pred 48. VN Kranja – Memorial Filipa Majcna Foto: Sportida