sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ČLANI PONOVNO DIRKALI V ITALIJI, MLADINCA V BELGIJI NA KOCKAH

27. 3. 2017

Članska ekipa je pretekli vikend dirkala v Italiji na zahtevni preizkušnji v bližini Vicenze. Mladinca Čemažar in Čadež pa sta z reprezentanco nastopila na dveh dirkah v Belgiji.

PRIMOŽIČ IN ČOTAR EDINA KONČALA ZAHTEVNO PREIZKUŠNJO

Članska ekipa je nastopila na 51. izvedbi dirke Piccola San Remo. Na zahtevni, 147 kilometrov dolgi preizkušnji je nastopilo kar 26 ekip, na startu je bilo 177 tekmovalcev iz štirih držav. Tekmovalci so najprej prevozili 6 ravninskih krogov, nato pa še 7 krogov z zahtevnim vzponom, ki je vsak krog terjal svoj davek. Od naše ekipe sta v cilj prispela le Jaka Primožič in Luka Čotar na 50. oziroma 54. mestu. Ostala četverica je bila med 112 kolesarji, ki dirke niso končali. “Dirka je bila zahtevna, v zaključnih krogih čez klanec nam je pač zmanjkalo moči. Primožič in Čotar sta bila zraven, morda bi vendarle bil lahko še kdo. V Novo mesto gremo borbeno razpoloženi, želim si predvsem aktivnega dirkanja,” je dodal Matjaž Zevnik, ter se že obrnil k naslednji dirki, ki člansko ekipo čaka v nedeljo. Ritem bo celoten april zelo naporen, začenja se s 3. VN Adrie.

ČEMAŽAR IN ČADEŽ Z REPREZENTANCO V BELGIJI 

Nik Čemažar in David Čadež sta z mladinsko reprezentanco nastopila na dveh dirkah po slovitih belgijskih kockah. Prejšnji teden je bila najprej na sporedu dirka prve kategorije Guido Reybrouck Classic, dolga slabih 130 kilometrov. Od naše reprezentance sta dirko končala samo Omrzel in Jarc, naša dva dirke nista končala.
Nedeljska dirka Gent-Wevelgem je štela za točkovanje Pokala Narodov. Po 129 kilometrih je zmaga odšla na Dansko, dirko sta od Slovencev končala Jarc na 60 in Nik Čemažar na 74. mestu.