sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

MLAJŠE KATEGORIJE ZA TOČKE POKALA SLOVENIJE, MLADINCA NA DIRKI PRVE KATEGORIJE

30. 4. 2017

Mlajše kategorije so zadnji aprilski vikend nastopile na dirki za Pokal Slovenije v Tišini, kjer so se pomerili dečki, deklice, mlajše mladinke ter mlajši mladinci. Starejša mladinca sta z reprezentanco uspešno nastopila na dirki prve kategorije v Italiji.

Dečki C na startu dirke

KRITERIJ V TIŠINI ZA POKAL SLOVENIJE

Dirka v Tišini je bila letos prestavljena na nekoliko kasnejši termin, trasa dirke pa je bila skrajšana za dobro polovico. Kriterijska dirka, s sprinti za točke je postregla z zanimivimi razpleti, kjer so bili uspešni tudi naši. Med dečki C sta točke pobrala Maj Flajs in Enej Božnar Prosen. Maj se je uvrstil na drugo stopničko, Enej pa za las zgrešil oder za zmagovalce. Mede deseterico sta končala še Nejc Sušnik in Erazem Valjavec. V isti dirki se je znova enakovredno kosala Neja Kalan, ki je prav tako pobrala točke v sprintih in med deklicami B dosegla novo zmago. V dirki dečkov B sta se najbolje odrezala Vid Košir in Žan Križnar, ki sta dosegla 5. in 7. mesto. Kot deklica A je v isti dirki nastopala Eva Prevc, pobrala 3 točke in v svoji kategoriji dosegla prvo letošnjo zmago. Med mlajšimi mladinkami sta se znova sami pomerili Ana Ahačič in Tjaša Sušnik. Dirko sta končali v prvi skupini dečkov A, Ana pa je za nekaj metrov prehitela Tjašo.

Dirka mlajših mladincev je bila vseskozi zelo aktivna, vrstili so se številni pobegi različnih tekmovalcev. 5 krogov do konca je uspel pobeg kolesarju Adrie Mobil, ki ga glavnina ni več ujela. V sprintu glavnine za drugo mesto je imel od naših največ moči Matic Maček, ki se je uvrstil na 12. mesto.

VSI REZULTATI DIRKE V TIŠINI

ČEMAŽAR ODLIČEN NA PICOLLA SAN REMO

Nik Čemažar in David Čadež sta z mladinsko reprezentanco nastopila na 34. izvedbi dirke GP Sportivi Sovilla – La Piccola Sanremo. Izjemno zahtevna dirka z močno konkurenco je označena s prvo kategorijo. V zadnjih 40 kilometrih so kolesarji prevozili 4 kroge čez zahteven vzpon, vsakič se je skupina dodobra razredčila. Ko sta skupini ušla dva Italijana, je s pobegom poizkušal tudi Nik Čemažar. Kasneje se je v beg preselil še en Italijan, nato pa sta v cilj prišla Avstrijec Kierner, ter na 5. mestu Nik Čemažar. Čemažar je bil s petim mestom na dirki prve kategorije dosegel lep uspeh, ki bo dobra popotnica pred nadaljevanjem sezone. David Čadež dirke žal ni končal.