Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

23. VN ŠENČURJA; MEMORIAL BOJANA UDOVIČA

Šenčur, 26. 8. 2023

Vse kategorije dečkov in deklic so dirkale na krožni dirki po ulicah Šenčurja.
Dečki C so prevozili 10 krogov na končni cilj. V zaključnem šprintu se je izkazal Urban Hren in zasedel 2. mesto.
Dečki A in B so štartali skupaj in prav tako dirkali na končni cilj. Dirka se je začela z mnogimi napadi in kmalu se je odpeljala ubežna trojica, ki se je kasneje pomerila za zmago. Med njimi je bil tudi naš deček A Rok Bajželj, ki je na koncu zasedel 3. mesto. Iz glavnine sta bila najmočnejša Matic Kalan in Tine Gašperlin – 4. in 5. mesto. Uspeh je dopolnil Urban Kalan z 10. mestom. Kmalu za glavnino je v cilj prišel Marcel Hafner in med dečki B dosegel 3. mesto.
Tudi deklice B so prevozile 10 krogov. Iza Božnar Prosen je zasedla 9. mesto.

Mlajši in starejši mladinci so vozili kriterijsko dirko, in sicer so mlajši mladinci prevozili 21 krogov (27,3 km), starejši mladinci 30 krogov (39 km), vsak 3. krog je bil sprint za točke. V kategoriji mlajših mladincev je Jan Mubi je zasedel 9. mesto. Pri starejših mladincih je Jaka Marolt osvojil 1. in Jan Lešnik 2. mesto, med deseterico pa sta se uvrstila še Jakob Sagadin na 5. mesto in na 10. mesto Jakob Jere.

Kot zadnji so nastopili člani. Čakalo jih je 40 krogov (52 km) po ulicah Šenčurja. Martin Eržen je bil 30 krogov v begu. Fantje so dobro pokrivali dirko, tako da je Martin na koncu zasedel odlično 2. mesto.

Čestitamo za osvojena odličja.