Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

24. DIRKA PO SLOVENIJI Z NAŠIMI KOLESARJI IN NA EUROSPORTU

14. 6. 2017

Jutri se s prvo etapo od Kopra do Kočevja pričenja letošnja Dirka po Sloveniji. Naši kolesarji bodo nastopili v dresih reprezentance, spremljali jih boste lahko ob cesti, po novem pa tudi prek televizijskih sprejemnikov.

Utrinek iz dirke 2016 Foto: tourofslovenia.si

Od Kopra bodo kolesarji v štirih dnevih prek Kočevja, Ljubljane, Celja, Rogle, Rogaške Slatine in Novega Mesta, ki bodo gostili starte in cilje letošnje dirke prevozili 656 kilometrov. Letošnja, že 24. izvedba prinaša nekaj novosti, največja je, da se bodo kolesarji borili za zeleno majico in ne za rumeno kot je bilo to v navadi v preteklih letih. Zelena barva simbolično predstavlja Slovenijo, kot deželo z obilo naravnih lepot, kar bo lahko širna kolesarska publika tokrat občudovala tudi na televizijskem kanalu Eurosporta.

Naša ekipa se bo že četrto leto dirke udeležila kot reprezentanca Slovenije, kjer bodo poleg štirih naših kolesarjev, še trije kolesarji primorskega kluba Meblo Jogi Cult Solkan. Ekipo bodo sestavljali Tadej Logar, Luka Čotar, Matej Drinovec, Jaka Primožič, Marko Pavlič, Robert Jenko in Primož Obal, vodil pa jo bo izkušeni Matjaž Zevnik. Pred startom jutrišnje etape je kot vsakič pozitivnih misli:“Na dirko gremo v dobri formi, kar so mi fantje dokazali prejšnji teden v Avstriji. Želim si predvsem aktivnega dirkanja, v etapi, ki gre čez Kranj bi morali imeti nekoga v begu. Čotar in Jenko bosta tista, ki bosta poizkušala deseterico ujeti v sprintih, Jaka Primožič in morda Marko Pavlič pa lahko največ pokažeta v etapi s ciljem na Rogli. Kaj več bo realno težko doseči, konkurenca je letos ponovno vrhunska,” je na hitro strnil misli in poudaril, da bo 5 ekip iz World Toura dober preizkus za naše mlade fante, predvsem pa se lahko ob njih tudi veliko naučijo.

O rezultatih posameznih etap bomo pisali na naših družabnih omrežjih, v nedeljo pa sledi poročilo celotne dirke na naši spletni strani. Podprite naše kolesarje ob cesti, nam najbližje bodo v petek okoli 11.30 ure, ko se bodo peljali prav skozi Kranj, start in cilj etape pa bosta v Ljubljani.

VSE O DIRKI PO SLOVENIJI