sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

IZ ISTRE BREZ REZULTATOV, PRIMOŽIČ 25.

11. 3. 2018

Z današnjo etapo od Pazina do Umaga se je končala 15. izvedba Istrske Pomladi. Skupni zmagovalec je postal Norvežan Hagen, naši v nobeni etapi niso krojili razpleta. Najvišje je dirko končal mladi Jaka Primožič.

Šestčlanska ekipa z Matjažem Zevnikom

PRETIRANEGA ZADOVOLJSTVA NI BILO

Matjaž Zevnik je v Istro odpeljal ekipo, ki bi po njegovih besedah lahko pokazala kakšno dobro predstavo oziroma uvrstitev med deseterico najboljših ali celo višje. Nik Čemažar, Luka Čotar, Matej Drinovec, Martin Lavrič, Jaka Primožič ter povratnik Tadej Valjavec v nobeni etapi niso posegli po vrhu, pravzaprav je bil le ta oddaljen kar nekaj mest. “S prologom so vsi opravili optimalno. Primožič ni zaostal veliko kar nas je navdajalo z optimizmom, morda je pod svojimi zmožnostmi nastopil le Čotar. Po etapi na Labin, kjer so fantje znova izgubili nekaj sekund smo želeli vidno vlogo igrati na Oprtalj, a do večjih razlik tudi tam ni prišlo, naši pa niso bili v ospredju. Na startu je bilo veliko organiziranih ekip, konkurenca je bila zelo močna, kaj več je realno težko pričakovati od teh mladih fantov. Zadovoljen rezultatsko ne morem biti, vem pa kakšen je naš doseg”, je prve misli po prihodu domov strnil vodja ekipe Zevnik.

PRIMOŽIČ NAJBOLJŠI OD NAŠIH, VALJAVEC PO SVOJIH PRIČAKOVANJIH

Kot vsako leto se je tudi letos na “zaključku” Istrskih dirk zbrala močna konkurenca, vsaka etapa je bila zelo hitra poleg tega pa je zadnjo etapo kolesarje močil dež. Jaka Primožič je kot najboljši naš kolesar v generalni razvrstitvi zaostal minuto in sekundo in osvojil 25. mesto, ter bil tretji Slovenec. “Rezultatsko sicer nisem najbolj zadovoljen, a se zavedam, da je bilo na startu nekaj odličnih kolesarjev, konkurenca pa močnejša kot lani. Še nekaj treninga bo potrebnega in trde volje, pa verjamem, da bodo prišli tudi rezultati. Priložnosti bo še dovolj, naslednji cilj so dirke za mlajše člane v aprilu, ko bomo v Italiji nastopili na nekaj močnih preizkušnjah”, pa je svojo drugo “Magistralo” opisal mladi Primožič, ki se v članski konkurenci še nekoliko privaja, a je trdno odločen, da bo lahko le napredoval.

Povratnik na kolesarsko sceno Tadej Valjavec je po nekaj letni odsotnosti nastopil solidno in po svojih pričakovanjih. V generalni razvrstitvi je za zmagovalcem Kristerjem Hagnom zaostal slabi dve minuti. Največ sekund je sicer izgubil v zahtevnem zaključku na Labin, ter v kraljevski etapi s ciljem na Oprtalju. V skupnem seštevku se je uvrstil na 38. mesto, po 4 dnevni preizkušnji pa se bo do nadaljnjega pripravljal po svojem programu ter nastopil na nekaterih dirkah v MTB maratonu.

Po preizkušnjah v Istri se bo naša ekipa do nadaljevanja sezone pripravljala v domačih krajih. Zevnik si želi še bolj aktivnega dirkanja ter morda kakšnega odmevnega rezultata: “Vsako leto morda napredujemo za kakšen odstotek, kar je pomembno. Večina fantov je še zelo mladih, naučiti se morajo še ogromno, tako da je vsaka dirka za nas nova priložnost ter hkrati prepotrebna izkušnja. Več sem pričakoval od Čotarja, ki se letos ne najde, ostali pa nastopajo po pričakovanjih. V nadaljevanje sezone gremo sproščeni, s popolno delovno vnemo ter pozitivnim pristopom.”