Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

PRIMOŽIČ PETI V NOVEM MESTU

8. 4. 2019

Z dirko VN Adrie Mobil se je nadaljevala sezona članske ekipe, ki je nastopila na dirki v Novem mestu.

Jaka Primožič na cilju v Novem mestu

Deževna in hladna nedelja je v Novem mestu pričakala kolesarje iz 19 ekip, ki so bili na startu 184 kilometrov dirke s startom in ciljem v Novem mestu. Dirka se je začela odvijati zelo zgodaj, ko je glavnini ušla peterica kolesarjev, med katerimi je bil tudi Nik Čemažar. Med ubežniki, ki so dobili vse gorske cilje, sta najprej odpadla dva kolesarja, kasneje pa žal tudi Čemažar, ki ni zmogel tempa Benjamin Hilla in Mateja Zahalke. Ekipa Adrie je ulovila ubežnike ter v zaključku dirke opravila večino dela in poskrbela, da se je dirka odločila v sprintu skupine 22 kolesarjev, med katerimi je bil tudi Jaka Primožič. Največ moči na Kandijskem mostu je imel znova domačin Marko Kump, Primožič pa se je uvrstil na odlično 5. mesto, kar je dober rezultat pred novimi reprezentančnimi preizkušnjami.

Športni direktor ekipe Tadej Valjavec je bil po dirki delno zadovoljen: “Zadovoljen sem s Čemažarjem in Primožičem, ki sta pokazala tisto kar sta sposobna in kar smo bili dogovorjeni. Ostali mlajši kolesarji pa niso bili na nivoju, nekaj malega sem videl pri Kostelcu, ki se je do odstopa peljal nad pričakovanji.”

Jaka Primožič in Nik Čemažar v sredo potujeta na dirko Pokala narodov v Belgijo, kjer bosta z reprezentanco nastopila na dirki po Flandriji. Ostala ekipa pa bo v nedeljo v Italiji nastopila na dirki Vicenza Bionde.