Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

9. VN ADRIA MOBIL

24. 3. 2024

Kolesarska klasika med slovenskimi cestnimi dirkami, VN ADRIA MOBIL, je mednarodna dirka, na kateri je nastopilo lepo število tujih ekip. Poleg petih slovenskih je bilo na startu še 21 tujih ekip iz štirinajstih držav, kolesarji pa so bili z vseh kontinentov.
180,1 km dolga trasa dirke je bila enaka lanskoletni in je potekala od starta pred poslovno stavbo Adria Mobil d.o.o. skozi Stražo, Dolenjske Toplice in Podturn, se preko vzpona na Brezovico spustila v Črnomelj, nadaljevala po Beli krajini skozi Podzemelj, Gradac in Semič nazaj na vzpon na Brezovico in nato skozi Podturn in Dolenjske Toplice v Novo mesto. Sledili so še štirje krogi po trasi Novo mesto, Otočec, Struga, Ratež nazaj na Glavni trg v Novem mestu, kjer je bi cilj.
Gašperju Otoničarju je v začetnem delu dirke, skupaj s poljskim kolesarjem Wisniowskim, uspel pobeg in nabrala sta si dobre 3 minute prednosti. V begu sta bila vse do ponovnega vzpona na Brezovico, kjer ju je glavnina ujela. Dirka je bila vseskozi dinamična in dokaj hitra. V zadnji krog je glavnina prišla skupaj in odločitev je padla v zadnjih metrih, kjer je imel v sprintu najmočnejše noge domačin Žak Eržen. Od naših fantov sta v času zmagovalca v cilj prišla Marcel Gladek in Teo Pečnik in dirko zaključila na 23. in 24. mestu.

Z današnjo dirko se je zaključil spomladanski del domačih kolesarskih dirk. Vreme je bilo, kljub nekaj slabši napovedi, lepo a malce bolj hladno, saj je ponoči sneg pobelil višje ležeče predele.