Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

ALEŠ, LUKA IN EVA OSVOJILI ZIMSKO CIKLOKROS LIGO!

24. 1. 2016

Luka Ziherl, Eva Prevc in Aleš Pirih so na včerajšnjem, zadnjem ciklokrosu sezone obranili skupno vodstvo vsak v svoji kategoriji!

Sezona ciklokrosa je bila dolga, zaključila se je z včerajšnjim v Vipavi. V sončnem in suhem vremenu, z nizkimi temperaturami se je sicer pomerilo malo tekmovalcev, a medalje so bile vseeno podeljeno kot je bilo potrebno.

V dirki mladincev do 19 let smo imeli edinega predstavnika v Alešu Pirihu, ki je z drugim mestom obranil svoje vodstvo v točkovanju. Skozi celotno sezono je pridno zbiral točke na vseh osmih dirkah in na koncu z 221 osvojenimi točkami z veliko prednostjo osvojil Zimsko ligo v letu 2015/2016.

pirih cx vipava podium1

Med dečki in deklicami do 15 let so tekmovali Luka Ziherl, Štefan Kovač in Eva Prevc. Pri deklicah je Eva osvojila 3. mesto in s 195 točkami za 3 točke prehitela drugo uvrščeno Nušo Moroz iz Idrije v skupnem seštevku Zimske lige. Tako je po naslovu državne prvakinje, ki ga je osvojila prejšnji teden, ta vikend dobila še skupno letošnjo zmago!
Pri dečkih je Luka osvojil prvo zmago v sezoni in s tem lepo kronal letošnje nastope. S 165 točkami je osvojil zanesljivo zmago, drugo mesto v točkovanju si je na 6 od 8 tekmah priboril Štefan Kovač.

Zimski del sezone je tako zaključen, kmalu se tudi na slovenskih cestah pričenja sezona cestnih dirk za Pokal Slovenije. Medtem, ko bodo dečki, deklice in mladinci v sredini februarja še na zimskih pripravah, pa bo v polnem pogonu že članska ekipa. Več o planu dirk, ciljih sezone članov pa v prihodnjih dneh.

cx vipava podium cx vipava podium deklice

Foto: Prijavim.se