sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ALJAŽ PETEK DO DRUGE ZMAGE V SEZONI, MATIC MAČEK TIK POD VRHOM

17. 9. 2016

Sezona na slovenskih cestah se nezadržno približuje koncu, v soboto so dečki in deklice ter mlajši mladinci nastopili na dirki v Gorjah, ki je štela za Pokal Slovenije. Na razmočeni progi je Aljaž Petek dosegel drugo letošnjo zmago, Matic Maček je premoč priznal dvema kolesarjema, Neja Kalan in Ana Ahačič pa sta pri deklicah ponovno stopili na najvišjo stopničko.

Aljaž Petek - na najvišji stopnički, drugič v karieri
Aljaž Petek – na najvišji stopnički, drugič v karieri

Dečki C in deklice C ter B so se prvi pognali na razmočeno in tehnično zahtevno traso, njihova dirka je bila dolga 4 kroge oziroma slabih 7 kilometrov. Že kmalu po startu sta ušla dva kolesarja Adrie, skupina pa se je popolnoma razbila. Najbližji zasledovalec Aljaž Petek se je vodilnima iz kroga v krog približeval in ju ujel v zadnjem krogu. V zadnji ovinek po katerem je sledil še kratek vzpon proti cilju, je prišel malce v ozadju, a do črte z odločnim sprintom prehitel oba nasprotnika in zasluženo prišel do zmage. Po dirki v Kostanjevici, kjer je prav tako v ciljnem sprintu iste trojice dosegel premierno zmago, je to letos že njegova druga zmaga, ki ga je povsem približala 4. mestu v skupni razvrstitvi Pokala Slovenije.
V deseterico sta se uvrstila še Žan Križnar in Miha Svetličič, na 11. mestu pa je končal Vid Košir.

Med deklicami C je Neja Kalan dolgo držala stik z najhitrejšimi, na koncu nekoliko popustila, a vseeno dosegla novo zmago, ki jo je še utrdila v skupnem vodstvu letošnje sezone pri deklicah C. Prav tako se je pri deklicah A Ana Ahačič povsem enakovredno kosala z najboljšimi dečki in osvojila generalno 8. mesto, kar je zadostovalo za novo zmago pri deklicah A, Tjaša Sušnik pa je stopila na drugo stopničko v isti kategoriji. Pri deklicah B je Eva Prevc znova priznala premoč eni tekmovalki in osvojila drugo mesto.

Med dečki B je bil najboljši Savčan Aljaž Krč, ki se je povzpel do 8. mesta.

Dečki A so se spopadli z desetimi krogi oziroma slabih 17 kilometrov dolgo dirko. Prvi štirje krogi so minili v sproščenem tempu, nato je na edinem klancu napadel Gal Glivar (Adria), ki je vseskozi vztrajal in držal minimalno prednost pred skupino petih zasledovalcev med katerimi sta bila tudi naša Matic Maček in Gregor Durkov. Tempo je v zasledovalni skupini večinoma narekoval Maček, ki je tudi nekajkrat poizkušal z napadi, a bil prekratek, da bi priključil Glivarju. V zadnjem krogu se je skupina razbila, Glivar je z zajetno prednostjo osvojil novo zmago, v sprintu za drugo mesto pa je Matic moral priznati premoč nasprotniku, osvojil 3. mesto, ter dokazal da naslov državnega prvaka v kronometru ni bil naključen. Durkov je končal na 6. mestu, Luka Ziherl pa na 12.

VSI REZULTATI DIRKE V GORJAH