sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ALJAŽ PETEK DRŽAVNI PRVAK V KRONOMETRU

29. 6. 2020

Po državnem prvenstvu v cestni dirki, ki je prejšnji teden potekalo v Cerkljah, so se včeraj na Pokljuku najboljši slovenski kolesarji merili še za majico najboljšega v vožnji na čas. Med mlajšimi mladinci je zmagovalec postal Aljaž Petek, v kategoriji do 23 let pa je na tretjo stopničko stopil Nik Čemažar.

Po dolgih letih se je državno prvenstvo v vožnji na čas iz prestolnice preselilo na novo traso, ki jo je letos gostila Pokljuka. Start kronometra je bil v Zgornjih Gorjah, tekmovalce pa je po dobrih 15 kilometrih pričakal cilj na Rudnem polju na Pokljuki. Na startu so se z izjemo Mateja Mohoriča in Luke Mezgeca zbrali vsi najboljši slovenski kolesarji, znova pa smo za zmago pričakovali obračun med Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem. Tokrat se je smejalo slednjemu, ki je za 8 sekund ugnal rivala iz Zagorja.

Velik uspeh je pri mlajših mladincih dosegel Aljaž Petek, ki je za 15,7 kilometra dolgo traso z dobrimi 800 višinskimi metri razlike porabil 38 minut in 41 sekund ter z več kot minuto in pol prednosti ugnal drugo uvrščenega Natana Gregorčiča iz Ljubljane. Majice državnega prvaka sicer zaradi pravil mednarodne kolesarske zveze ni oblekel, okrog vratu pa mu je Andrej Hauptman ovil zlato medaljo najboljšega. Aljažev čas je bil odličen tudi v primerjavi s starejšo kategorijo, kjer bi dosegel peto mesto. V tej kategoriji so trojno zmago dosegli kolesarji Adrie Mobil, naš najboljši pa je bil Luka Ziherl, ki je zaostal tri minute in pol ter zasedel 7. mesto.

V članski kategoriji sta oba naslova pripadla zmagovalcu dneva Tadeju Pogačarju, ki je postavil odličen čas in s povprečno hitrostjo več kot 30 kilometrov na uro do vrha Pokljuke porabil 31 minut in 10 sekund. V kategoriji do 23 let je s slabim štirim minutam zaostanka za njim v cilj prišel Nik Čemažar, ki je bil naš najboljši uvrščen in se uvrstil na tretje mesto, takoj za njim pa je končal Jaka Primožič.

VSI REZULTATI DP V VOŽNJI NA ČAS POKLJUKA

Foto: Peter Gregorčič