sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ALJAŽ PETEK IN MAJ FLAJS S PREMIERNIMI ZMAGAMI PRI DEČKIH!

12. 6. 2016

Pretekli konec tedna so poleg petkovega državnega prvenstva v kronometru za mladince in člane, na dveh dirkah za Pokal Slovenije nastopili še naši najmlajši Savčani in Savčanke. Na dolenjskih cestah so dosegli zelo lepe uspehe!

20160611_153458
Aljaž Petek – prvič na najvišji stopnički!

V soboto je bila najprej na sporedu dirka v Kostanjevici na Krki. Trasa je bila po godu gledalcem, na 800 metrov dolgem krogu smo mlade kolesarje in kolesarke videli na vsakih nekaj minut. Prva dirka dečkov C se je pričela brez taktiziranja in s hitrim tempom od starta. Do edinega pobega je prišlo 3 kroge pred koncem, ko je ušla trojica kolesarjev, med njimi je bil tudi naš Aljaž Petek. V ciljnem sprintu je v ogorčenem boju opravil z dvema kolesarjema Adrie Mobil in si tako pripeljal svojo prvo zmago pri dečkih, ki je le potrditev dobrih uvrstitev iz zadnjih dirk! V sprintu glavnine so se v deseterico uvrstili še Žan Križnar, Vid Košir in Maj Flajs, na robu deseterice pa je končal Jaka Dolinšek. Med deklicami C je v prvi skupini z najboljšimi dečki končala tudi Neja Kalan, ki je osvojila že četrto letošnjo zmago! Eva Prevc je bila pri deklicah B druga.
Dečki B so si privoščili taktiziranje praktično od starta do cilja. Najboljši Savčan je končal Aljaž Krč na 13. mestu. Pri deklicah A sta si Ana Ahačič in Tjaša Sušnik razdelili prvo in drugo mesto!
Dirka dečkov A je bila izjemno selektivna, na sredini dirke je ušla trojica kolesarjev, ki je prednost obdržala do cilja. V sprintu glavnine je Gregor Durkov, kot najboljši Savčan osvojil 8. mesto.

REZULTATI DIRKE KOSTANJEVICA NA KRKI

Na nedeljski dirki na obrobju Novega Mesta GP Rondo so potekale tudi dirke za mlajše dečke E in D, kjer smo v kategoriji D dobili novega Savčana z zmago pri dečkih! Le to je v sprintu šesterice kolesarjev dosegel Maj Flajs! Neja Kalan je v sprintu zaostala zgolj za eno tekmovalko in osvojila 2. mesto.
Dirka dečkov C je bila dolga 6 krogov, nekje na sredini dirke je ušla četverica kolesarjev, med njimi je bil znova Aljaž Petek. V zadnjem krogu je ušel kolesar Adrie, kasneje je napadel še Petek in do cilja skoraj povsem ujel vodilnega. Po sobotni zmagi se je tokrat moral zadovoljiti z drugim mestom, kar je še vedno izjemen uspeh za mladeniča, ki tekmuje prvo leto! V sprintu zasledovalne skupine je 8. mesto osvojil Žan Križnar. Pri deklicah B je morala Eva Prevc znova priznati premoč samo eni kolesarki in je končala na drugem mestu.

20160612_141343(0)
Maj Flajs – zmagovalec dirke dečkov D!

Dečki B letošnjo sezono slovijo po taktiziranju in počasnih dirkah, tokrat so začeli precej bolj odločno in kmalu je ušla dvojica kolesarjev, ki je uspela obraniti prednost do cilja. V zasledovalni skupini je naš Aljaž Krč v sprintu dosegel 8. mesto. Med deklicami A je znova Ana Ahačič končala pred Tjašo Sušnik na drugem mestu.
V zadnji dirki dneva so morali dečki A opraviti z 12 krogi dolgo dirko. Tudi tukaj je glavnini ušla trojica kolesarjev, ki se je udarila za zmago. Z minuto zaostanka je v sprintu zasledovalne skupine Gregor Durkov osvojil 5. mesto! Katja Jenko je pri mlajših mladinkah končala kot 3.

Torej, izjemno uspešen vikend na Dolenjskem za Savčane. Dva dneva, dve dirki in 5 zmag naših kolesarjev in kolesark!