sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ANA NOVA DRŽAVNA PRVAKINJA, NIK NAJBOLJŠI V KOMENDI!

15. 5. 2016

Tokratni vikend je minil v znamenju močnega deževja. V Komendi je etapno dirko osvojil Nik Čemažar, Ana Ahačič je v Gabrju postala nova državna prvakinja!

Ana v dresu državne prvakinje
Ana v dresu državne prvakinje

ČEMAŽAR NAJBOLJŠI NA PRVI ETAPNI DIRKI V KOMENDI

V soboto je v Komendi potekala prva etapna dirka za mladince. Poleg dopoldanske tradicionalne krožne preizkušnje na dobrih 5 kilometrov dolgem krogu, so se mlajši in starejši mladinci pomerili še na večernem kriteriju, kjer so nastopili tudi dečki in deklice. V dopoldanski etapi smo spremljali praktično solo vožnjo Nika Čemažarja, ki je v 4 krogu napadel in s seboj odpeljal še Blaža Debevca (Radenska). Nik v begu ni dobil niti malo pomoči, tako da je bila končna zmaga povsem zaslužena. V ozadju je veliko dela opravila ekipa Savčanov, predvsem Jaka Primožič, ki je skrbela, da je glavnina ostala skupaj in ni prišlo do resnejših pobegov. V sprintu dvojice je Čemažar opravil s konkurentom, s prednostjo 37 sekund sta končala pred glavnino.
V prvi etapi je pri mlajših mladincih David Čadež kot najboljši Savčan v sprintu zasedel 9. mesto, prav tako se je na 9. mesto uvrstil še Miha Zupan pri starejših mladincih.

Čemažar z visoko dvignjenimi rokami v cilju prve etape
Čemažar z visoko dvignjenimi rokami v cilju prve etape

V popoldanskem kriteriju, ko je znova močno nalival dež, je bil Nikov glavni cilj ohraniti prednost in odbiti vse napade zasledovalcev. To mu je več kot uspešno uspelo, znova je veliko pripomogla celotna ekipa. Čemažar je z 12 točkami zasedel 4. mesto in tako postal skupni zmagovalec prve etapne dirke v Komendi!
Pri mlajših mladincih je bil na kriteriju najboljši Čadež na 20. mestu.

V dirki dečkov in deklic so vsi pokazali izjemno pogumno vožnjo, cesta je bila povsem razmočena, trasa pa tehnična. Pri dečkih C sta se v deseterico uvrstila Aljaž Petek na 5. in Enej Božnar Prosen na 6. mesto. Pri deklicah C se je v sprintu izkazala Neja Kalan, ki je premagala večino dečkov in v svoji kategoriji osvojila zmago! Pri deklicah B pa je Eva Prevc zaostala za zmagovalko in končala na 2. mestu! Pri dečkih B je bil najboljši Savčan Aljaž Krč na 18. mestu, pri dečkih A pa Gregor Durkov na 11. mestu. Med deklicami A pa je Ana Ahačič osvojila novo zmago!

VSI REZULTATI DIRKE V KOMENDI

ANA V GABRJAH NOVA DRŽAVNA PRVAKINJA

V nedeljo je bilo v Gabrju, letos zelo zgodaj, na sporedu državno prvenstvo za dečke in deklice. Znova tekmovalci niso ušli dežju, zahtevno dirko sta dopolnila še nevaren spust in zelo težka trasa.
Pri dečkih C in deklicah C ter B, ki so morali prevoziti 3 kroge je zahtevna trasa povzročila ogromno težav, tekmovalci so se že v prvem krogu razbili na manjše skupine, ki so do cilja še bolj razpadle. Zelo dobro vožnjo sta znova prikazala Aljaž Petek, ki je osvojil 5. mesto in Enej Božnar Prosen, ki je končal na 8. mestu. Tik za deseterico sta se uvrstila Maj Flajs in Vid Košir. Eva Prevc je pri deklicah B znova morala priznati premoč tekmici, prav tako kot Neja Kalan pri deklicah C. Obe sta tako, vsaka v svoji kategoriji postali vice prvakinji za leto 2016. Med dečki B je Aljaž Krč končal tik za prvo ubežno skupino na 8. mestu. Pri deklicah A Ana Ahačič tokrat ni imela konkurence in je osvojila majico za letošnjo državno prvakinjo! Dečki A, ki so prevozili 5 krogov pa so že pokazali pravo vožnjo z veliko napadi, taktičnimi pogledi in končnim sprintom glavnine, kjer je Gregor Durkov kot najboljši Savčan osvojil 6. mesto! Pri mlajših mladinkah je Katja Jenko osvojila drugo mesto!

REZULTATI DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA DEČKE IN DEKLICE