Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

AVSTRIJSKI VIKEND NAJBOLJ USTREZAL MLADINCEM

19. 8. 2018

Moške kategorije Kolesarskega kluba Kranj so pretekli vikend nastopile na dveh tradicionalnih dirkah v okolici Velikovca. Bolj uspešna za naše kolesarje je bila sobota, kjer so prednjačili mlajši mladinci, nedeljska dirka je prinesla uvrstitve zgolj v deseterico najboljših, kar ni popolnoma zadovoljilo apetite kolesarjev.

MLAJŠI MLADINCI TIK ZA ZMAGOVALCEM

V soboto je bila na sporedu 33. Diexer Bergrennen z zaključnim 9 kilometrskim vzponom, ki je sledil po predhodno odpeljanih pretežno ravninskih krogih. Zelo uspešno so 21 kilometrsko dirko odpeljali mlajši mladinci, ki so na vrhu vzpona zaostali le za Italijanom Danielom Skerlom. Slabe pol minute zaostanka so nabrali Matic Maček, Urban Tkalec in Štefan Kovač, ki so končali na 2., 3. in 4. mestu.
V dirki starejših mladincev se je najbolje izšlo Davidu Čadežu, ki je končal na 7. mestu, pri članih pa je s 16. mestom najvišjo uvrstitev dosegel Martin Lavrič.

V VELIKOVCU MLADINCA TIK ZA STOPNIČKAMI

Nedeljska 31. Grand Prix Südkärnten se je pričela z dirko dečkov do 15 let, ki so prevozili dva kroga po 24 kilometrov. V sprintu skupine 15 kolesarjev je zmago v Ljubljano odnesel kolesar Roga, deseterico je od naših za las ujel Enej Božnar Prosen, tik za njo pa je končal Jan Lešnik na 11. mestu.
Boljšo uvrstitev so na koncu 73 in 97 kilometrov dolgih dirk dosegli mlajši in starejši mladinci. Pri prvih je po treh krogih v sprintu deseterice kolesarjev največ izvlekel Maček, ki je končal tik za najboljšimi in se uvrstil na 4. mesto, s 6. mestom pa je njegov uspeh dopolnil Štefan Kovač.
Dirka starejših mladincev se je končala s pobegom šesterice kolesarjev med katerimi je bil tudi David Čadež, ki je po štirih krogih in slabih dveh urah in pol dirkanja prav tako zasedel 4. mesto.

V nekoliko spremenjeni zasedbi je na slabih 200 kilometrov dolgi dirki nastopila članska ekipa. Zaradi nastopa na Tour de l’Avenir sta manjkala prva Nik Čemažar in Jaka Primožič, tako so nastopili Matej Drinovec, Luka Čotar, Filip Kvasina, Luka Kavšek, Luka Lakota in Martin Lavrič. Na startu 197 kilometrov dolge preizkušnje je bilo 120 kolesarjev, dirka se je po štirih urah in pol končala s ciljnim sprintom večje skupine. Zmaga je z Lukasom Schlemmerjem ostala doma, naš najboljši je bil Matej Drinovec, ki je končal na 16. mestu.

Pokal Slovenije se po nekaj tedenskem premoru vrača v Novem mestu, kjer bo prihodnjo soboto na sporedu tradicionalna dirka okoli Grma za vse kategorije od dečkov do članov, v nedeljo pa člansko ekipo čaka še dirka druge kategorije Hrvaška-Slovenija.