Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

AVSTRIJSKI VIKEND USPEŠEN PREDVSEM ZA GROŠLJA

5. 6. 2016

Pretekli vikend so naši kolesarji nastopili na dirkah v Avstriji. V soboto so bili dejavni člani, v nedeljo pa tudi vse mlajše kategorije. Najbolj uspešen je bil Žiga Grošelj, obe dirki je končal med deseterico.

13198382_10206573685364458_4779499367067952698_o

Na sobotni 31. izvedbi dirke Diexer Bergrennen so nastopili naši člani v postavi Žiga Grošelj, Matic Grošelj, Miha Poljanec in Luka Čotar. Slabih 70 kilometrov dolgo dirko, ki se zaključi z zahtevnim 9 kilometrskim vzponom je od naših najbolje odpeljal starejši izmed bratov Grošelj, ki je z minuto in dvajset sekund zaostanka končal na 10. mestu!

Na nedeljski dirki v Velikovcu so poleg članov nastopili še dečki A ter mlajši in starejši mladinci. Pri dečkih, katerih dirka je štela za Pokal Alpe Adria je imel smolo Gregor Durkov, ki je bil žrtev padca že v prvem krogu, na koncu je kot najboljši Savčan končal Štefan Kovač na 26. mestu. Med mlajšimi mladinci se je naš najboljši predstavnik Jan Kušar uvrstil na 43. mesto.
V dirki starejših mladincev, ki je bila dolga slabih 100 kilometrov sta Nik Čemažar in Filip Kvasina kontrolirala razplet, prišlo je do nekaj posameznih pobegov, še najresnejši se je zgodil v zadnjem krogu, ko je ušla četverica kolesarjev, med njimi tudi Čemažar. Ubežniki so bili sicer složni, a so v glavnini močan tempo narekovali predvsem Italijani in poskrbeli da je glavnina v zadnjih 5 kilometrov prišla skupaj. Do zadnjega kilometra je Nik še nekajkrat samostojno poizkusil vendar si večje prednosti ni priboril, tako je v zadnji kilometer dolg klanec prišla večja skupina. Kvasina in Čemažar sta se uvrstila na 21. in 22. mesto.

Dirka članov, ki so štartali točno ob poldnevu, je bila dolga 8 krogov po 24 kilometrov. Večji del dirke sta bila v begu Jan Tratnik in Bruno Maltar, a ju je glavnina v zadnjem krogu ujela. Kmalu zatem je ušlo 13 kolesarjev, ki so prednost obdržali vse do cilja. V zahtevnem sprintu se je znova izkazal Žiga Grošelj, ki je z majhnim zaostankom končal na 5. mestu in tako zaokrožil lep vikend v Avstriji. Grošelj je tako dokazal, da je trenutno v dobri formi, kar veseli tudi trenerja Matjaža Zevnika, ki bo kmalu dokončno izbral osmerico kolesarjev, ki bodo na dirki po Sloveniji branili reprezentančne barve.