Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

BLIŽA SE KOLESARSKI PRAZNIK S 50. VELIKO NAGRADO KRANJA

19. 7. 2018

Bliža se zadnji julijski konec tedna, ko bo četrto največje slovensko mesto ponovno zaživelo v kolesarskem duhu. Na sporedu bo Kolesarski praznik v Kranju, ki vsako leto privabi množice ljubiteljev tega športa.

Tokratni spored dogodka bo glede na prejšnja leta malce spremenjen. Tekmovalni program se bo začel v soboto (28.7.) že v zgodnjih popoldanskih urah s tradicionalnim kriterijem okoli Globusa, ki je že nekaj let uvertura v dogajanje na Gorenjskem. Poleg članskih in mladinskih kategorij, za katere bo tokratna preizkušnja štela za državno prvenstvo, se bodo na 800 metrov dolgem krogu pomerili tudi mlajši dečki in deklice. Med starti mlajših kategorij in startom članske dirke pa bodo na svoj račun prišli tudi najmlajši otroci, ki še ne trenirajo kolesarstva, letošnjo novost pa bo predstavljala dirka za sponzorje, trenerje in spremljevalno osebje. Po nočnem spektaklu pod reflektorji, bo sledil koncert skupine Pop Design, ki bo obeležila 50. obletnico dirke za Veliko nagrado Kranja.

Tekmovalni program se bo nadaljeval v nedeljo (29.7.), ko bo ob 13.30 uri na sporedu najstarejša slovenska mednarodna kolesarska dirka, ki je pri mednarodni kolesarski zvezi označena z drugo kategorijo. 50. Velika nagrada Kranja – memorial Filipa Majcna poteka v okolici Kranja, zato bo zelo zanimiva za gledalce, ki vsako leto bučno spodbujajo močno mednarodno konkurenco. Letos bodo Jelenov klanec, po katerem slovijo dirke v Kranju, kolesarji prevozili kar 13-krat.