Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

BLIZU DESETERICE V NOVEM MESTU

30. 3. 2021

Z dirko za Veliko nagrado Adrie Mobil se je pretekli vikend v Novem mestu nadaljevala sezona na slovenskih cestah. V dolenjski prestolnici sta ob močni konkurenci najvišje od naših posegla Jaka Primožič in Nik Čemažar.

Ekipa na dirki GP Adria Mobil

Sedma izvedba dirke GP Adria Mobil je po besedah organizatorja prinesla najmočnejšo konkurenco do sedaj, ob visoki povprečni hitrosti prek 41 kilometrov na uro pa so temu prikimali tudi udeleženi na dirki. Nekoliko zdesetkano ekipo KK Kranj so v Novem mestu zastopali Nik Čemažar, Luka Čotar, Jaka Primožič, Uroš Repše in Luka Ziherl. Po besedah športnega direktorja Matjaža Zevnika so na dirki znova nastopili solidno: “Ponovno se je pokazalo, da so dirke vse od starta izjemno hitre in neizprosne, svoje pa je tu dodala še zahtevna trasa. Čotar in Ziherl sta od skupine odpadla prekmalu, v prvi skupini pa sta znova končala Primožič in Čemažar, ki sta vse bližje deseterici, kar je na takih dirkah za našo ekipo lep uspeh. To deseterico še lovimo in upam, da nam kmalu uspe.”

Zmagovalec dirke je v sprintu trideseterice najhitrejših postal Nizozemec Marijn Van den Berg iz kontinentalne ekipe Groupama-FDJ, ki je bil na Mestnem trgu v Novem mestu po slabih štirih urah in pol najmočnejši kolesar. Blizu deseterice sta bila Jaka Primožič in Nik Čemažar, ki sta zasedla 15. oziroma 18. mesto. Čemažar je o dirki dejal: “Zelo hitra dirka, vse od starta je bil tempo tako visok, da se je skupina precej hitro redčila, pravi beg pa je ušel nekje 70 kilometrov do cilja. Sam sem s svojo formo zadovoljen, a se zavedam, da lahko posežem višje po rezultatski lestvici.”