sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ČADEŽ IN ČEMAŽAR OB NASLOV DRŽAVNIH PRVAKOV ZA MANJ KOT 2 SEKUNDI!

11. 6. 2016

Včeraj je bilo s startom in ciljem v ljubljanskem BTC City na sporedu letošnje državno prvenstvo v kronometru za kategorije mladincev in članov. David Čadež in Nik Čemažar za las ob majico državnega prvaka!

KronometerFranja-7368

Letošnje državno prvenstvo je znova potekalo na sedaj že tradicionalni trasi s startom v BTC, obratom v Domžalah in ciljem na Ameriški Aveniji v BTC City. Starejši mladinci so traso prevozili enkrat, kar je naneslo 22 kilometrov, mlajši člani ter ELITE pa dvakrat, torej 44 kilometrov. Kategorija mlajših mladincev je startala v Domžalah, tekmovalci so imeli torej za polovico krajšo razdaljo kot starejši kolegi.

Med mlajšimi mladinci, ki so nastopali s cestnimi kolesi in brez specialne opreme se je izkazal David Čadež. Kljub bolezni je za 11 kilometrov dolgo traso potreboval dobrih 14 minut in pol ter za zmagovalcem in naslovom državnega prvaka zaostal natanko 1.3 sekunde! Zagotovo ena manjših razlik v zgodovini voženj na čas v kategoriji mlajših mladincev Čadeža ni potrla, bil je zadovoljen z rezultatom in dobil potrditev, da ima zagotovo potencial za visoke uvrstitve tudi v tej disciplini.

KronometerFranja-7360

V kategoriji starejših mladincev se je zgodba za Savčane praktično ponovila. Na 22 kilometrski razdalji je Nik Čemažar za zmagovalcem Pogačarjem (Radenska) zaostal za zgolj 1.5 sekunde in poskrbel, da so časovne razlike na naša lica prinesla precej grenkih nasmeškov. Njegov uspeh je dopolnil Jaka Primožič, ki je prav tako kot Čadež v zadnjih dveh tednih izpustil precej treninga zaradi bolezni, uvrstil se je na tretjo stopničko.

Torej, 2.8 sekunde so bili Savčani oddaljeni od dveh naslovov državnih prvakov v kronometru, a to je šport in tudi trener Matej Stare je bil z rezultati zelo zadovoljen, čeprav je ostalo nekaj grenkega priokusa. A bil je jasen: “Na cestni vožnji za naslove državnih prvakov se nam morajo sekunde vrniti!”

V kategoriji mlajših članov smo imeli v Maticu Grošlju samo enega predstavnika, ki je za 44 kilometrov dolgo traso potreboval dobrih 54 minut in pol in končal na 5. mestu.

VSI REZULTATI DP KRONOMETER