sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ČADEŽ TRETJI NA DIEX!

28. 5. 2017

Poleg domače dirke na Trsteniku za dečke, deklice in mlajše mladinke, so v soboto v Avstriji nastopile vse ostale kategorije mladincev in članov. Izkazala sta se Čadež in Kavšek pri starejših mladincih.

David Čadež na tretjem mestu dirke Diexer Bergrennen

Na dirki, ki poteka od avstrijskega Velikovca do vasi Djekše in se zaključi s ciljnim vzponom so nastopili naši mlajši in starejši mladinci, ter člani. Med mlajšimi mladinci se je najbolje odrezal Matic Maček na 6. mestu, sledil mu je Luka Zlate na 12. mestu. V kategoriji starejših mladincev sta odlično vožnjo prikazala David Čadež in Luka Kavšek, ki bi bila lahko ob bolj “pametni” vožnji povsem blizu zmage. Na koncu je Čadež s 4 sekundami zaostanka stopil na najnižjo stopničko, takoj za njim pa je končal Kavšek na 4. mestu.
V kategoriji članov, katerih dirka je bila dolga slabih 80 kilometrov, je bila na startu močna konkurenca klubov iz Italije, Avstrije in Slovenije. Na ciljnem vzponu je v ospredju ostala dvajseterica kolesarjev, ki se je do konca močno razbila. Kot najboljši od naših je s 25 sekundami zaostanka končal Jaka Primožič na 9. mestu. Še enkrat večji časovni zaostanek je pridelal Tadej Logar, ki se je uvrstil na 16. mesto.