Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

ČEMAŽAR 22. NA DIRKI PO FURLANIJI

13. 10. 2020

Članska ekipa je sezono sklenila z etapno dirko druge kategorije Giro della Friuli Venezia Giulia. Peterica kolesarjev je na dirki nastopila solidno, najvišje je štiridnevno dirko končal Nik Čemažar.

Etapna dirka po Furlaniji julijski krajini je potekala od četrtka do nedelje in bila zadnje dejanje letošnje skrajšane in nekoliko drugačne sezone. Na dirki so naši nastopili v postavi Nik Čemažar, Matej Drinovec, Luka Lakota, Jaka Primožič in Uroš Repše in v tej postavi prvič nastopili tudi na ekipnem kronometru, ki je otvoril dirko druge kategorije. Na slabih 24 kilometrov dolgi trasi so nastopili nekako po pričakovanjih in med 32 ekipami zasedli 22. mesto kar ob upoštevanju dejstva, da na kolesih za kronometer ne preživijo veliko časa, ni slab dosežek.

Sledila je petkova druga etapa, kjer so naši končali v glavnini najboljših s 25 sekundami zaostanka, nato pa v sobotni kraljevski etapi z dvema vzponoma prve kategorije presenetili tudi športnega direktorja ekipe Matjaža Zevnika: “V kraljevski etapi sem bil zadovoljen predvsem s Čemažarjem, Primožičem in Drinovcem, iskreno nisem pričakoval, da bojo fantje skoraj povsem zraven najboljših. Čemažarjev rezultat je bil v tej konkurenci dober, končal je v drugi nekoliko večji skupini. Drinovec in Primožič pa sta kljub nekoliko večjemu zaostanku pokazala pravi obraz in ne glede na vse tudi njima lahko dam pozitivno oceno”, je o etapi, kjer je na 22. mestu končal Čemažar vtise strnil direktor kluba.

Dirka se je zaključila z ravninsko in predvsem vremensko zahtevno etapo, kjer je o zmagi odločal sprint dvojice ubežnikov. V generalni razvrstitvi je dirko na 22. mestu končal Nik Čemažar, Jaka Primožič je bil 28. Sezona se je tako sklenila s pozitivnimi vtisi, pred fanti so nekoliko lažji dnevi, zatem pa sledijo priprave na novo, upajmo da celotno in bolj zdravo sezono.