sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ČEMAŽAR 4. NA COPPA D’ORO!

14. 9. 2015

Nik Čemažar in Jaka Primožič sta ta vikend nastopala v Italiji na zahtevnih enodnevnih preizkušnjah.

Najprej k mlajšim mladincem, ki so nastopili na že 48. izvedbi dirke Coppa d’Oro. Dirko, ki ima bogato zgodovino, so v preteklosti dobili tudi kolesarji kot sta Ivan Basso in Diego Ulissi, leta 2010 je 3. mesto dosegel Matej Mohorič.
Trasa slabih 90 kilometrov dolge dirke je zahtevna in ima tri težje in nekaj lažjih vzponov, dodatno pa jo oteži še veliko število kolesarjev na štartu. V sprintu trojice kolesarjev, ki je v cilj prišla s prednostjo 10 sekund, je zmago dosegel italijanski državni prvak Andrea Bagioli. Šprint zasledovalne skupine 15 kolesarjev pa je suvereno dobil Nik Čemažar, se uvrstil na 4. mesto in tako dokazal, da je še vedno v dobri formi in optimistično pričakuje zaključek sezone.

Jaka Primožič je bil član reprezentance, ki je opravila še zadnji preizkus pred bližajočim se svetovnim prvenstvom v ameriškem Richmondu. Na kategorizirani dirki Trofeo Buffoni, ki se odvija v okolici italijanske Masse se je sicer najbolje izkazal Gorazd Per s 5. mestom. Jaka Primožič je imel malce smole in z defektom končal v ozadju, a se vseeno optimistično odpravlja čez lužo, kjer bo član mladinske reprezentance na cestni dirki.

V spodnjem posnetku si oglejte šprint na dirki Coppa d’Oro.