Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

ČEMAŽAR DOBIL DIRKO ADRIATIC RACE

30. 8. 2021

Članska ekipa je pretekli vikend nastopila na dveh enodnevnih dirkah v Črni Gori. Najprej so v petek nastopili na kriteriju, kjer je na drugem mestu končal Uroš Repše, nato pa v soboto še na dirki druge kategorije Adriatic Race, kjer je na najvišjo stopničko stopil Nik Čemažar.

Čemažar na najvišji stopnički

Naši kolesarji so se v postavi Nik Čemažar, Bine Lotrič, Uroš Repše, Leon Šarc, Jaka Vovk in Luka Ziherl v Kotor odpravili že v četrtek, nato pa najprej v petek nastopili na 83 kilometrov dolgem kriteriju GP Kotor 2021. V slabih dveh urah dirke na točke se je na odlično drugo mesto od naših uvrstil Uroš Repše, ki je zbral 11 točk. Z dvema točkama je v deseterici končal še Luka Ziherl na 9. mestu.

V soboto je bila na sporedu še dirka druge kategorije Adriatic Race, kjer so znova uspešno nastopili naši kolesarji. Na razgibani trasi so kolesarji najprej prevozili 11 krogov ob obali v bližini Kotorja nato pa se je dirka zaključila v slab kilometer dolg vzpon. V prvem delu dirke je prišlo do nekaj pobegov, ki pa so bili vsi do zadnjega vzpona nevtralizirani. Ob začetku vzpona je napadel Nik Čemažar, ki se je uspel znebiti vseh konkurentov in do cilja prišel z nekaj sekundami prednosti pred dvema kolesarjema iz Srbije. Uspešno sta z zadnjim vzponom opravila tudi Jaka Vovk, ki je končal na petem, ter Luka Ziherl na sedmem mestu. Športni direktor Matjaž Zevnik je bil po dirki razumljivo zadovoljen: “Konkurenca na dirki ni bila tista najmočnejša, a vseeno je zmaga, ki je bila naš edini cilj, trdo prigarana in smo z njo seveda zadovoljni. Tudi ostali kolesarji, predvsem mlada Vovk in Ziherl sta nastopila odlično in sem vesel, da napredujeta.”

Našo ekipo že ta teden čaka nova dirka, od petka do nedelje bodo v sosednji Italiji nastopili na Giro del Friuli Venezia Giulia.