Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

ČEMAŽAR DOBIL KRONOMETER V ITALIJI

15. 7. 2017

Mladinska reprezentanca se ta vikend meri na dirkah v Italiji. Petek je bil dan za kriterij, sobota za preizkus v vožnji na čas, nedelja pa za cestno dirko. Najhitrejši v vožnji na čas je bil z veliko prednostjo Nik Čemažar!

Nik Čemažar na državnem prvenstvu

Selektor reprezentance Andrej Cimprič je tik pred zdajci spremenil plan in reprezentanco namesto na priprave odpeljal v Italijo, kjer se bodo fantje pomerili na treh preizkušnjah. V petek je bil na sporedu nočni kriterij, v soboto 14 kilometrov dolg kronometer, v nedeljo pa bo na sporedu še cestna dirka.

Sobotni kronometer je štel za regijsko prvenstvo Vittorio Veneto, kar pomeni, da so bili na startu vsi najmočnejši kolesarji iz tega okrožja. Več kot odlično se je izkazala naša reprezentanca saj so štirje kolesarji končali v prvi deseterici najboljših, povsem na vrh pa se je z izjemno predstavo povzpel Nik Čemažar! Na 14 kilometrov dolgem kronometru je dosegel povprečno hitrost 47,8 kilometrov na uro in za 29 sekund ugnal drugo uvrščenega Italijana Filippa Simeonija. Po novi izjemni predstavi je bil seveda vesel rezultata in dokazal, da je obdržal formo iz državnega prvenstva v cestni vožnji. Njegova in tudi naša želja pa je, da jo bo zadržal oziroma še stopnjeval do konca meseca, ko bodo na sporedu dirke v Kranju.