sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ČEMAŽAR DRŽAVNI PRVAK NA CESTI, KATRAŠNIK DRUGI!

28. 6. 2015

Danes je v Mirni Peči pri Novem Mestu potekalo cestno državno prvenstvo za kategorije mladincev ter članov.

Letos je najboljše slovenske kolesarje po treh letih, znova gostila Mirna Peč. Na štartu članov so bili vsi najboljši z izjemo Simona Špilaka, smetano pa je pobral Luka Pibernik.

Najprej k mlajšim mladincem, kjer je Nik Čemažar v slogu letošnje sezone dodal še najprestižnejšo slovensko zmago! Celotno dirko smo spremljali taktičen boj brez resnejših pobegov in v ciljnem sprintu je Nik še enkrat več dokazal, da je trenutno nepremagljiv. Zmagi v kronometru je danes dodal še naslov na cestni dirki in tako osvojil dvojček prvenstvenih zmag.

IMG_6376

IMG_2096

V kategoriji starejših mladincev je bila dirka mnogo bolj napeta in aktivna. Po nekaj začetnih pobegih, kjer je sodeloval Matic Katrašnik, si je neulovljivo prednost privozil Tilen Finkšt (Radenska), Jaka Primožič tokrat ni imel svojega dne in končal 9.

V začetku dopoldneva so se na 177 kilometrov dolgo dirko podali še člani do 23 let ter Elite. Odločilen pobeg v kategoriji Elite se je zgodil v drugem krogu, ko je ušla skupina 5 kolesarjev (Pibernik, Bajt, Božič, Fajt, Jenko). Spremljali smo dirko na izpadanje, v zadnjih 4 krogih je v celotni dirki ostalo le 15 kolesarjev. V kategoriji do 23 let sta v finalu zahtevne dirke od naših ostala Gašper Katrašnik in Žiga Grošelj. Katrašnik v zadnjem krogu žal ni uspel zdržati tempa Davida Pera (Adria), ki je postal novi državni prvak. V sprintu pa je nato Gašper opravil z Markom Pavličem (Radenska), ter zasedel 2. mesto.

IMG_2114