sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ČEMAŽAR EVROPSKO PRVENSTVO OTVORIL S ŠESTIM MESTOM

2. 8. 2017

Z današnjimi vožnjami na čas za mladinke ter mladince se je pričelo letošnje evropsko prvenstvo cestnih kolesarjev v danskem Herningu. Med številčno slovensko odpravo sta tudi naša Nik Čemažar ter Luka Čotar, Filip Kvasina pa bo zastopal hrvaške barve. 

Nik Čemažar

Prvo dejanje za naše kolesarje je bila vožnja na čas za mladince, kjer je nastopil Nik Čemažar poleg njega pa še Luka Sagadin iz Lenarta. Slabih 32 kilometrov dolg kronometer tehnično ni bil med težjimi, a so bile razlike na cilju vseeno kar velike. Zmagovalec je postal Norvežan Andreas Leknessund, ki je za 31,5 kilometrsko razdaljo porabil 39 minut in 16 sekund. Čemažar je zaostal 46 sekund in osvojil 6. mesto in izboljšal uvrstitev iz lanskega leta, ko je kronometer na evropskem prvenstvu končal na 10. mestu. S svojim nastopom sicer ni bil najbolj zadovoljen:“Vem, da bi lahko kronometer odpeljal bolje, zato nisem zadovoljen z današnjim nastopom. Čeprav sem se dobro počutil, sem malce preveč štedil z močmi in nisem odpeljal na polno, zaostanek pa je temu primeren”, se je po svojem nastopu na kratko iz Danske javil Čemažar, ki prav danes praznuje svojo polnoletnost.

Naslednjič bodo naši kolesarji v akciji v petek, ko bo na sporedu cestna dirka za mladince, nato pa v soboto sledi še cestna dirka mlajših članov, kjer bo imel naš klub dva predstavnika.