Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

ČEMAŽAR IN PRIMOŽIČ SE POSLAVLJATA

14.11.2021

Vsak konec sezone v športni ekipi po navadi prinese tudi določene spremembe v ekipi. Od članske se po letošnji sezoni poslavljata dva otroka našega kluba, ki bosta nove izzive iskala v drugih sredinah.

Jaka Primožič in Nik Čemažar

Nik Čemažar in Jaka Primožič sta kolesarja, ki se po končani sezoni selita v nove klube. Začutila sta, da je čas za nove izzive, klub pa jim pri tem ni postavljal nobenih ovir: “Za vsakega mladega kolesarja, ki izhaja iz našega kluba želimo vse najboljše. Zato Jaki in Niku nismo predstavljali težave, ko sta izrazila željo po odhodu. V vseh letih odkar sta bila naša člana sta klub dostojno zastopala v naših barvah pa tudi v reprezentančnih na vseh evropskih in svetovnih prvenstvih. Dosegla sta lepe rezultate, ki se bodo vpisali v klubske arhive in ne bodo ostali pozabljeni. Osebno se jima za njun doprinos zahvaljujem, sta super fanta in želim jima vse dobro in uspešno kamorkoli jih pot zanese,” je misli ob odhodu svojih dveh varovancev sklenil direktor kluba Matjaž Zevnik.

Nik Čemažar

Čemažar je bil član kluba od začetka kolesarske kariere, dosegel je nekaj izjemnih uspehov, z novo sezono pa bo dirkal v novomeških barvah Adrie Mobil. “S tem letom se zaključuje moja pot v Kolesarskem klubu Kranj. Ob tej prelomnici bi se rad zahvalil vsem, ki so bili kakorkoli del moje poti, osebju, tekmovalcem, trenerjem in predvsem družini. Tukaj sem doživel veliko lepih trenutkov in dosegel nekaj dobrih rezultatov. Med sebi najlepše štejem večkratni naslov državnega prvaka v letih 2015-2017, uvrstitev med 10 najboljših na svetovnem prvenstvu v vožnji na čas leta 2017 in dve uvrstitvi med 10 na evropskem prvenstvu leta 2016 in 2017. Še enkrat hvala vsem za pridobljena prijateljstva in izkušnje, se pa kmalu spet vidimo na cesti.”

Primožič je svojo kolesarsko pot prav tako začel v kranjskem klubu, v svojih mladinskih letih je bil najboljši kolesar na lestvici Procyclingstats, po desetih letih v kranjskem klubu pa se seli v avstrijsko ekipo Hrinkow. “Najprej bi se rad zahvalil klubu za 10 letno sodelovanje, kolesarsko šolo in šolo za življenje, katero ti lahko da le tako lep šport. V KK Kranj sem dosegel kar nekaj lepih rezultatov, kateri nebi bili mogoči brez ekipnega sodelovanja in klubske pomoči. Najlepše rezultate sem dosegel leta 2016, v zadnjem mladinskem letu z zmago na domači dirki v Kranju, zmago na dirki po Zgornji Avstriji, dve zaporedni zmagi na dirki po Srbiji, dve zaporedni na italijanski dirki Coppa Montes in dve uvrstitvi med najboljših 10 na SP v Qatarju. V članski kategoriji sem dosegel več uvrstitev med najboljših 10, tudi na domači kranjski dirki, letos pa sem osvojil naslov državnega prvaka v vzponu. Klubu bi se rad zahvalil za dobro delo, trenerjem in osebju za kvalitetne treninge v dobrem vzdušju in lepe ter slabe trenutke, ki so jih preživeli z mano na dirkah. Hvala sponzorjem, ki so oskrbeli klub z vrhunsko opremo in družini za vso podporo. Upam, da se čim večkrat še srečamo na cesti.”

Klub se obema za njun doprinos zahvaljuje in jima želi vso srečo na nadaljnji športni poti.

Jaka Primožič

Foto: Luka Vovk