Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

ČEMAŽAR NA KRONOMETRU IZPOLNIL PRIČAKOVANJA

19. 9. 2017

Letošnje svetovno prvenstvo na severu Evrope se je danes nadaljevalo z vožnjo na čas v kategoriji mladincev, kjer je glavni slovenski adut Nik Čemažar izpolnil pričakovanja in se uvrstil med deset najboljših mladincev na svetu.

Nik Čemažar Foto: KZS

Tretji dan letošnjega svetovnega prvenstva je prinesel vožnji na čas za mladince ter ženske kategorije ELITE. Na startu dirke mladincev smo imeli svojega predstavnika v Niku Čemažarju, ki edini zastopa naše barve na letošnjem prvenstvu. Svoj nastop na 21,1 kilometra dolgi preizkušnji je opravil z odliko in s 35 sekundami zaostanka za zmagovalcem zasedel 9. mesto, ki je odličen rezultat. Zlato medaljo je sicer odnesel Britanec Thomas Pidcock.

“Zadovoljen sem. Trasa je bila zahtevna, pogoji pa tudi niso bili ravno idealni. Mislim, da sem odpeljal tehnično dovolj dobro, prvi klanec je morda prišel malce prehitro, v zaključku pa sem nato stopnjeval svoj ritem in mislim, da sem v drugem delu dosegel celo 2. najboljši čas. Če bi bilo še 10 kilometrov več bi morda posegel tudi do peterice, a jih ni bilo”, je prve vtise zbral Čemažar in dodal, da vse le ni šlo tako gladko. “Na vrhu vzpona se mi je vizir na čeladi popolnoma zarosil, tako da sem videl res zelo malo. Poslušal sem le navodila selektorja Cimpriča in naslednjih nekaj 100 metrov odpeljal bolj “na pamet”, nato je šlo do cilja brez problemov”, se je nasmehnil in se že obrnil k sobotni cestni preizkušnji. “Kar težko že pričakujem sobotno dirko saj sem dobro pripravljen. Danes s Sagadinom počakava še ostale fante, nato pa se bomo v miru pripravili in s selektorjem skovali taktiko za napad na visoko uvrstitev”.

Jutri se program svetovnega prvenstva nadaljuje s posamičnim kronometrom moških ELITE, kjer bosta slovenske barve zastopala Jan Tratnik in Primož Roglič. Nik Čemažar bo v akciji ponovno v sobotnih dopoldanskih urah