sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ČEMAŽAR PRED SVETOVNIM PRVENSTVOM ZNOVA NA NAJVIŠJI STPONIČKI

10. 9. 2017

Ekipi mladincev in članov sta v nedeljo nastopili v avstrijskem Grazu, kjer so se udeležili dirke Grand Prix Judendorf Strasengel. Vso konkurenco je med mladinci pokoril Nik Čemažar, ki je pred prihajajočim svetovnim prvenstvom kot kaže, v zelo dobri formi.

Nik Čemažar na najvišji stopnički

ČEMAŽARJU LAHKO SLEDIL JE JARC

Mladinska preizkušnja se je pričela nekaj minut po startu dirke članov. Tekmovalci so prevozili 5 krogov po nekaj več kot 20 kilometrov, skupaj 102 kilometra. Vse skupaj se je začelo odvijati že v drugem krogu, ko je s samostojnim pobegom poizkušal Luka Sagadin. Kolesar kluba TBP Lenart je resno ogrozil glavnino, si nabral že dve minuti prednosti, zato so v ozadju v lovu za ubežnikom sodelovali tudi naši kolesarji, predvsem David Čadež in Luka Kavšek. Ko je imel ubežnik krog do cilja še vedno nekaj prednosti, je z napadom na vzponu poizkusil Nik Čemažar. Sledila sta mu le Aljaž Jarc iz Adrie ter kolesar italijanskega Work Servica. Ubežniki so se kasneje polovili in na zadnji klanec je še enkrat napadel Čemažar. Tokrat mu je znova uspel slediti le Jarc, ki se je kot klop držal njegovega kolesa. V zaključni sprint je dvojica prišla skupaj, Jarc je poizkusil z dolgim sprintom 300 metrov do cilja, a ga je Čemažar v zadnjih metrih z lahkoto prehitel in dosegel pomembno zmago pred prihajajočim svetovnim prvenstvom.

Zadovoljen s predstavo svoje ekipe je bil trener Matej Stare, ki je kot bivši zmagovalec dirke med člani, zagotovo podal nekaj pomembnih napotkov svojemu adutu. Poudaril je, da so k zmagi svoj delež dodali tudi ostali kolesarji ekipe, ki so v lovu na ubežnika dali vse od sebe. Čemažar je z zmago zagotovo pridobil nekaj prepotrebne samozavesti, veseli pa dejstvo, da zadnji padec na dirki prve kategorije v Švici ni pustil hujših posledic. V norveški Bergen, ki bo gostil letošnje svetovno prvenstvo se torej odpravlja z lepo popotnico, nastopil bo tako v vožnji na čas kot na 133 kilometrov dolgi cestni dirki.

ČLANI NISO KONČALI ZAHTEVNE DIRKE

Na slabih 190 kilometrov dolgi članski dirki so naši nastopili v postavi Tadej Logar, Jaka Primožič, Matic Katrašnik, Luka Čotar, Filip Kvasina in Fran Majoli. Zahtevna preizkušnja je terjala svoj davek, od naših se je najdlje v dirki boril Tadej Logar, a tudi on na koncu ni končal preizkušnje. Luka Čotar, ki je kandidat za odhod na svetovno prvensto do 23 let, bo v ponedeljek dočakal odločitev selektorja Martina Hvastije, ki bo zbral ekipo mlajših članov.