sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ČEMAŽAR PRIČAKOVAL VEČ

4. 4. 2021

Na velikonočno nedeljo sta Nik Čemažar in Luka Ziherl nastopila na enodnevni klasiki za kolesarje do 23 let, Trofeo Piva v Italiji. Čemažar se je odrezal zelo solidno, a pričakoval več.

Dirka Trofeo Piva v italijanskem Col San Martinu slovi kot ena izmed bolj prestižnih za kolesarje do 23 let, temu primerna pa je tudi zelo močna konkurenca. Na startu 171 kilometrov dolge dirke je bilo 170 kolesarjev iz 34. ekip, tudi iz petih razvojnih ekip razreda World Tour, med njimi pa tudi kranjčana Nik Čemažar in Luka Ziherl. Kolesarji so morali prevoziti 9 krogov, v vsakem jih je čakal izjemno zahteven 2,3 kilometra dolg vzpon v vasico Combai s povprečno naklonino 7,1%.

Dirko je po dobrih štirih urah in pol Italijanom odnesel obetavni Španec Juan Ayuso, ki prvo leto dirka v kategoriji članov in z več kot minuto prednosti pred sedemerico Italijanov slavil prestižno zmago. Od naših Ziherl dirke ni končal, zelo soliden rezultat pa je dosegel Nik Čemažar, ki je končal v drugi večji skupini na 26. mestu. “S svojim rezultatom nisem zadovoljen, pričakoval sem več, saj sem dobro pripravljen. V klanec je vseskozi letelo “do daske” in nekoliko mi je zmanjkalo, da bi končal s skupino, kjer bi se lahko boril za deseterico”, je po dirki razočarano razlagal Čemažar.