sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ČEMAŽAR SE TOKRAT NI IGRAL S SEKUNDAMI

10. 6. 2017

Včeraj je v ljubljanskem BTC Cityu potekalo državno prvenstvo v vožnji na čas za kategorije mladink, mladincev ter članov. Na ameriški aveniji sta majico državnih prvakov oblekla Nik Čemažar in Ana Ahačič!

Nik Čemažar v majici državnega prvaka

V kategoriji starejših mladincev je, po lanskem grenkem porazu, ko je naslov prvaka zgrešil za dobro sekundo, Nik Čemažar odkrito napadal najvišjo stopničko. Že na obratu je bil najhitrejši in je bil edini, ki je za vožnjo od BTCja do Domžal porabil manj kot 14 minut. Po obratu je nadaljeval v svojem ritmu, v cilju 22 kilometrov dolge preizkušnje se je ura zaustavila na 26:11,9. Drugo uvrščenega Luka Sagadina iz Lenarta je premagal za minuto in 7 sekund, ter tokrat z veliko prednostjo oblekel majico za najboljšega v državi.

Pri mlajših mladinkah, ki so startale v Domžalah sta se na 11 kilometrov dolgo traso podale Ana Ahačič in Tjaša Sušnik. Prvo trojico v tej kategoriji je v cilju ločilo le 13 sekund. Državna prvakinja je postala Ana Ahačič, ki je za 11 sekund prehitela drugo uvrščeno Tjašo Sušnik.

Med mlajšimi mladinci je na 7. mestu končal Matic Maček in bil, z 42 sekundami zaostanka prvi od letnika 2002. V kategoriji do 23 let, kjer so kolesarji dvakrat prevozili razdaljo do Domžal in nazaj, je naslov državnega prvaka z zmago Penkota ostal v Ljubljani, edini od naših je nastopil Jaka Primožič, ki je zaostal slabo minuto in pol, ter se uvrstil na 5. mesto.