sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ČEMAŽAR TRETJI MLADI KOLESAR V DRŽAVI

25. 6. 2018

Včeraj je v Mirni Peči na Dolenjskem potekalo državno prvenstvo v cestni dirki za kategorije mladincev, mladink ter članic in članov. Mladinci se posebej niso izkazali, v kategoriji do 23 let je dobro nastopil Čemažar, med elito pa je majico prvaka pobral bivši kolesar našega kluba.

Nik Čemažar, tretji med kolesarji do 23 let

MLADINCI BREZ MEDALJE, TRENER STARE PRIČAKOVAL VEČ

V dopoldanskih urah so najprej nastopili starejši mladinci ter članice, nekaj minut za njim pa še mlajši mladinci ter starejše mladinke. Od naših predstavnikov ni bilo posameznika, ki bi se pretirano izkazal. Trener mladincev Matej Stare ni bil posebej zadovoljen z vožnjo starejših mladincev, ki jih je iz avta spremljal Matjaž Zevnik:“Celotna generacija starejših mladincev ni kaj prida. Na tako zahtevni progi se kmalu vidi kdo lahko in kdo ne. Nekaj smole smo imeli sicer z defekti, a vseeno sem precej več pričakoval od Čadeža, ki so ga v zaključku zdelali krči”. Kot edini uvrščen starejši mladincev je dirko končal Luka Zlate na 15. mestu.
Nekoliko bolje so nastopili mlajši mladinci, kjer sta v zaključku dirke v prvi skupini 12 kolesarjev, ostala Matic Maček in Luka Ziherl. V sprintu skupine je malce v ozadju ostal Maček, ki se je moral zadovoljiti s 5. mestom. “Pri mlajših mladincih smo videli že velikokrat videno zgodbo. Maček in Glivar sta dobro pazila drug na drugega, kar so lahko izkoristili ostali tekmovalci, tudi Ziherl, ki je poizkusil z napadi. Na koncu se je Maček malo slabše postavil v sprint, zato je bilo kaj več težko izvleči”, pa je predstavo mlajših mladincev opisal Stare. Z mlajšimi mladinci sta se pomerili tudi dve starejši mladinki, kjer je Tajda Mohorič zaostala dve minuti in končala na drugem mestu.

ČEMAŽAR USPEŠEN DO 23 LET

V zgodnjem popoldnevu je sledila še elitna dirka članov do 23 let in elite, kjer je nastopilo 7 naših kolesarjev. 15 krogov dolga dirka se je začela razpletati že v prvih krogih, ko smo videli kar veliko število ubežnih kombinacij. V tretjem krogu se je v ospredju izoblikovala sedmerica, ki je bila na čelu složna in pridobivala prednost pred glavnino. Zadaj v glavnini so počasi odpadali šibkejši, nekaj poizkusov lovljenja ubežnikov pa ni bilo uspešnih. Kmalu se je tudi glavnina popolnoma razbila, v ospredju je od naših ostal le Nik Čemažar, ki se je boril za 2. mesto med mladimi kolesarji. Med ubežniki sta svojo moč pokazala Matej Mohorič in Domen Novak, ki sta se od lepila od vodilnih ter v cilju družno proslavila kasneje trojno zmago kolesarjev Bahrain Meride. Skupina s Čemažarjem je zaostala 10 minut, boj za drugo mesto pa je dobil kolesar ljubljanskega Gusto Xauruma in Čemažarju prepustil le 3. mesto, ki pa je vseeno odličen rezultat za mladega kolesarja, ki prvo leto nastopa v članski kategoriji. “Plan je bil, da bi se poizkušali priključiti kakšnemu pobegu, vendar smo videli, da to ne bo šlo. Ko so nato iz glavnine odpadali mladi kolesarji smo imeli notri še Čemažarja, Lavriča in Primožiča. Slednja sta kmalu popustila, tako kot tudi večina drugih, zato je moral Čemažar le slediti Penkotu. Ta ga je v zaključku sicer odsprintal,a smo z medaljo do 23 let vseeno zadovoljni”, je vožnjo in nastop svojih kolesarjev komentiral Matjaž Zevnik.

Foto: Prijavim.se