sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ČEMAŽAR V FRANCIJI NA STOPNIČKAH, MAJOLI V ITALIJI TIK ZA DESETERICO

21. 5. 2017

Članska ekipa je v soboto nastopila na dirki v bližini italijanske Citadelle, Nik Čemažar pa z mladinsko reprezentanco na etapni dirki za Pokal Narodov v Franciji, kjer je bil popolnoma blizu najboljših.

Nik Čemažar v cilju prve etape v Franciji, Foto: FB

MAJOLI V POBEGU DNEVA

Člani so v postavi Tadej Logar, Luka Čotar, Jaka Primožič, Matic Katrašnik, Miha Zupan, Filip Kvasina in Fran Majoli nastopili na dirki s startom v italijanski Citadelli in ciljem ter zaključnimi krogi v mestu San Martino di Lupari. V pobegu dneva je bil med petnajsterico ubežnikov tudi Fran Majoli, ki je v zaključku napadel dober kilometer do cilja. Akcija se ni izšla, Majoli se je moral zadovoljiti z 12. mestom, na 20. pa je končal Jaka Primožič. Trener Matjaž Zevnik je bil s predstavo zadovoljen:“Fantje so dirkali dobro, tudi rezultat na koncu ni slab, čeprav bi se lahko izteklo bolje. Majoli ni zdržal do sprinta, verjetno je bil v zaključku preveč nestrpen in je napadel prekmalu, a pomembno je, da smo zraven”, je 145 kilometrov dolgo dirko pokomentiral Zevnik.

ČEMAŽAR POVSEM BLIZU NAJBOLJŠIH

Nik Čemažar je s preostalo mladinsko reprezentanco pod vodstvom selektorja Andreja Cimpriča nastopil na dvodnevni dirki s tremi preizkušnjami Trophee Centre Morbihan v Franciji, ki je štela za Pokal Narodov. Najboljšo uvrstitev je dosegel na prvi sobotni etapi, ko je za 11 sekund zaostal le za zmagovalcem domačinom Lecamus Lambertom in končal na drugem mestu. Nedeljski kronometer je najprej zaključil na 9. mestu, nato pa popoldansko etapo končal v glavnini, kar je zadoščalo za končno 3. mesto v skupni razvrstitvi. Zadnjo, slabih 100 kilometrov dolgo etapo je sicer po napadu v zadnjih 10 kilometrih dobil Slovenec Luka Sagadin, ki je pokoril vso konkurenco in stopil na najvišjo stopničko.