sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ČEMAŽAR V KOMENDI PODALJŠAL NIZ ZMAG, ODLIČNE TUDI DEKLICE

16. 5. 2015

Danes je v Komendi potekala dirka za Pokal Slovenije za kategorije dečkov, deklic ter mlajših mladink in mladincev. Med zmagovalci so bili Nik Čemažar, Ana Ahačič in Katja Jenko.

Na štartu dirke dečkov in deklic C ter deklic B je bilo veliko število tekmovalk in tekmovalcev, natančneje 63. Dirka je bila taktično počasna, šele v zadnjem krogu je uspel pobeg Jaki Špoljarju (Adria), ki je uspel slaviti novo zmago. V skupini sta bili tudi Ana Ahačič, ki je pri deklicah B osvojila 4. letošnjo zmago ter Tjaša Sušnik, ki je bila 2. Pri deklicah C je bila Eva Prevc 4., Neja Kalan pa 5. Pri deklicah A je novo zmago pred Hrvatico dosegla Katja Jenko. Liza Komar pa je bila 5. pri mlajših mladinkah.

Dirka mlajših mladincev je bila ponovno zelo hitra. Naši kolesarji so imeli ves čas dirko pod nadzorom. V prvih krogih je s peterico kolesarjev pobegnil Luka Eržen. Ko jih je skupina ujela, je napadel danes znova odlični Nik Čemažar. Napadu je lahko sledil le Aljaž Jarc (Adria). Dvojica je složno narekovala tempo do zadnjega kroga, kjer je že 8. letošnjo zmago dosegel Nik Čemažar in s tem še povečal vodstvo v točkovanju za Pokal Slovenije. Luka Eržen je v sprintu glavnine osvojil 7. mesto.

20150516_1829002