Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

ČEMAŽAR VODILNI NA ČEŠKEM!

9. 5. 2015

Jaka Primožič in Nik Čemažar sta člana mladinskih reprezentanc, ki te dni nastopa na etapnih dirkah na Češkem. Jaka z mladinsko reprezentanco nastopa na 4 dnevni, Nik pa z reprezentanco mlajših mladincev na 3 dnevni dirki.

Dirke na Češkem za mladinski reprezentanci so v prvem tednu maja že kar tradicionalne. Savo zastopata Nik in Jaka, ki sta, vsak v svoji kategoriji, tudi glavna aduta za visoke uvrstitve.

Nik Čemažar je dobro formo in vlogo kapetana reprezentance tudi potrdil, kajti po 3. od petih etap ima majico vodilnega! V petek so mlajši mladinci pričeli s prologom in nato še popolansko krožno etapo, dolgo 75 kilometrov. V tej etapi je svojo moč znova pokazal in tudi unovčil naš Čemažar. Po pobegu Šveda, ki je bil v begu skoraj celotno etapo, so skupini ušli še 3 kolesarji, med njimi tudi Nik. Vodilnega Šveda so ujeli nekaj kilometrov pred ciljem, nato pa je Čemažar v šprintu premagal vse kolesarje in s prednostjo prevzel vodilno mesto na dirki. Zopet je pohvalil celotno delo ekipe: »Danes sta bili dve zahtevni etapi. V popoldanski po pobegu Šveda smo bili že kar malo nestrpni. Ekipa je zopet dobro narekovala tempo, me držala v ospredju, tako da sem z zmago poplačal njihovo delo.«
Danes jih čakata še dve zahtevni etapi in nato še v nedeljo zaključna etapa.

Jaka Primožič je imel, na dirki starejših mladincev, v prvi etapi nekaj smole, ko je zaradi padca izgubil 15 sekund.