Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

ČEMAŽAR ZMAGOVALEC DIRKE GP MATOUŠEK!

10. 5. 2015

Kot smo že pisali, sta Nik Čemažar in Jaka Primožič nastopala na reprezentančnih dirkah na Češkem. Danes je v zadnji etapi Čemažar obranil majico vodilnega in z zmago prišel do enega večjih uspehov do sedaj!

GP Matoušek Jevičko je dirka za kategorijo mlajših mladincev. Potekala je petka do nedelje, skupaj 5 etap v 3 dneh. Med 166 tekmovalci iz 15 držav je bila tudi slovenska reprezentanca v postavi Nik Čemažar, Aljaž Jarc, Luka Sagadin, Pavel Cizelj, Jan Ostervuh, Peter Šranc, David Kosovel in Aljaž Omrzel.

20150509_180809
Slovenska reprezentanca mlajših mladincev Foto: Miha Koncilja

V petkovi popoldanski etapi je svojo moč dokazal Čemažar, ko je v šprintu peterice slavil zmago in prevzel vodstvo s 15 sekundami prednosti. V soboto sta bili na sporedu zopet dve etapi, dopoldanska krožna etapa s startom in ciljem v mestu Opatovice in popoldanska kraljevska etapa. Dopoldne je bila etapa zelo hitra, reprezentanca Slovenije je imela vse pod kontrolo, a v zadnjih metrih je Nik žal ostal sam in prišel do 3. mesta, s katerim je še nekoliko povečal prednost v skupnem seštevku. Zmago je osvojil Avstrijec Gamper.
Popoldanska kraljevska etapa je bila zelo zahtevna, s štirimi gorskimi cilji. Ekipa je celotni dan zopet odlično delovala, narekovala tempo in skrbela, da ni prišlo do napadov iz skupine. Na zaključnem vzponu je Nik Čemažar zopet prvi prečkal ciljno črto in dosegel drugo etapno zmago na dirki!

Na nedeljskem kronometru je zadržal majico vodilnega in tako osvojil že drugo etapno dirko letos, z dvema etapnima zmagama pa število zmag povišal na številko 7!

20150509_094814
Nik Čemažar na štartu etape v rumeni majici vodilnega Foto: Miha Koncilja

 

Nekoliko v senci Čemažarjeve zmage je na 44 izvedbi dirke Course de la Paix za starejše mladince Jaka Primožič prav tako uspešno zastopal Savske barve. V prvi etapi ga je ustavil padec in je ciljno črto prečkal s 16 sekundami zaostanka. Nato je v drugi etapi, na dopoldanskem kronometru osvojil 47. mesto z dobro minuto zaostanka. Na kraljevski etapi je bil z dobrimi 5 minutami zaostanka 19. V generalni razvrstitvi pa je osvojil 24. mesto.
Ekipo starejših mladincev so poleg Jaka zastopali še Tadej Pogačar, Žiga Jerman, Tilen Finkšt, Martin Lavrič in Gorazd Per.