Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

ČEMAŽAR ZMAGUJE NAPREJ!

27. 4. 2015

Danes je v Šenčurju potekala tradicionalna kriterijska dirka za kategorije mladincev in članov. Najbolj od naših se je izkazal Nik Čemažar, ki je pri mlajših mladincih dosegel novo zmago!

V oblačnem vremenu so vsi tekmovalci upali na to, da bo nebo nad Šenčurjem zdržalo, napovedane padavine pa niso bile tako velike, da bi oteževale hitro, ovinkov polno dirko. Prvi so se na štartno črto postavili mlajši mladinci. Dirka je bila od štarta zelo hitra, napadi so se vrstili eden za drugim, a do odločilnega pobega ni prišlo. V skupini je bil v šprintih najbolje razpoložen naš Nik Čemažar, v veliko pomoč mu je bil tudi Luka Eržen, ki je “kradel” točke nasprotnikom. Nik je pridno zbiral točke in imel zmago v žepu že pred zadnjim šprintom. Proti koncu so z napadi poskušali do točk priti kolesarji Radenske, a je bilo krogov do cilja premalo in Čemažar je v cilj prišel z visoko dvignjenimi rokami. Luka Eržen je osvojil 5. mesto.
Čemažar je s 5. zmago dokazal, da je letos zelo močan in bo med favoriti za zmago na prav vsaki preizkušnji kjer bo nastopil.

Na štartu dirke starejših mladincev je bilo nekaj kolesarjev manj, a hitrost je bila vseeno velika. Kmalu po prvem šprintu za točke je uspel pobegniti Tilen Finkšt (Radenska), ki je vseskozi držal minimalno prednost pred glavnino. V skupini praktično ni bilo ekipe, ki bi prevzela odgovornost za lov na ubežnika in kmalu je bilo jasno, da je prvo mesto oddano. Tako je skupini ostal boj za drugo in tretje mesto, ki sta ga prav tako osvojila kolesarja Radenske. Od naših kolesarjev je Jaka Primožič je osvojil 6., Matic Katrašnik pa 8. mesto.

Pri mlajših članih so bili na štartu kolesarji Save, Radenske, Adrie, Bleda, nastopila je tudi Azerbajdžanska ekipa Baku pa tudi Luka Pibernik (Lampre) in Aldo Ino Ilešič (Voralberg). Od štarta je bila hitrost zelo visoka, skupina se je vseskozi manjšala. V šprintih je prednjačil predvsem Martin Otoničar (Radenska) blizu sta bila tudi naš Gašper Katrašnik in Ilešič. 50 krogov je bilo zelo hitrih, šprint za točke je bil na vsak 5 krog, kolesarji praktično niso imeli časa za predah. Po 65 kilometrih dirkanja je zmaga odšla v Ljubljano, največ točk je zbral Martin Otoničar. Gašper Katrašnik je za las zgrešil stopničke in bil 4.