sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

CIKLOKROS KRANJ POD STREHO, GREGOR IN ANA DO ZMAGE!

12. 12. 2015

Končana je že četrta ciklokros dirka v letošnji sezoni Zimske lige. V Kranju sta domačo zmago osvojila Ana Ahačič in Gregor Durkov!

durkov3

Tokrat nam vreme ni bilo najbolj naklonjeno, cel dan se je nad velodromom v Stražišču zadrževala megla stopinje pa so bile malce nad ničlo. Trasa dirke je bila letos nekoliko spremenjena in morda še malce bolj tehnično zapletena.
Ob 12. uri so se, kot že po pravilu, prvi po velodromu zagnali mladinci in mladinke. v 30 minut dolgi dirki smo videli solo vožnjo od starta do cilja v režiji Žige Jermana (Radenska). Drugo mesto je osvojil Anže Skok (Sloga 1902 Idrija), tretje mesto pa si je v zaključku privozil naš Miha Zupan!

V elitni dirki moških od 19 do 40 ter nad 40 let smo znova videli solo zmago Mateja Mohoriča (Cannondale Pro Cycling Team). Tokrat mu je vse do zadnjega spretno “nagajal” Jan Tratnik (Team Amplatz), bil večino 45 minut dolge dirke tudi v vodstvu, a v zaključku malce popustil. Njegovo krizo je znal izkoristiti Mohorič in osvojil še 3. letošnjo zmago v točkovanju za Zimsko ligo. Z omenjeno dvojko se je dolgo uspešno kosal tudi naš Tadej Logar, ki je po približno polovici dirke popustil in na koncu zasedel 4. mesto.

Zadnji so na vrsto prišli še najmlajši. 20 minut dolga dirka dečkov in deklic se je pričela zelo intenzivno. Takoj po startu je napadel Gregor Durkov in si uspel privoziti nekaj metrov prednosti. Za njim sta sledila Peter Vovk (Calcit Team) in naša deklica Ana Ahačič, ki je znova dokazala, da se lahko popolnoma enakovredno kosa z dečki. Prednost Gregorja se je stopila prav v zadnjem krogu, ko je omenjena dvojica ulovila priključek. V zadnjem krogu je nekajkrat z napadi poizkusil Vovk, a je Gregor na domačem terenu uspel ubraniti vse napade in si v zaključnih 300 metrih sam privozil nekaj metrov prednosti, ki jih je obdržal vse do ciljne črte ter slavil že drugo zmago v letošnji sezoni! Ana Ahačič je absolutno zaključila dirko na 3. mesto, med deklicami pa dosegla prav tako 2. zmago letošnje sezone!

VSI REZULTATI DIRKE CIKLOKROS KRANJ

Sezona se nadaljuje prihodnji teden s ciklokrosom v Trzinu.

Foto: Prijavim.se