sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

CIKLOKROS SEZONA SE JE ZAČELA!

22. 11. 2015

Ciklokros sezona je v tujini že nekaj časa v teku, z današnjo dirko v Škofji Loki se je pričela tudi Zimska Liga v Sloveniji. Naši tekmovalci sezono pričeli z lepimi uvrstitvami!

Prizorišče prve dirke letošnje sezone je včeraj pobelil sneg, tako da so bili pogoji še malce bolj zahtevni, vzdušje med tekmovalci pa je bilo vseeno izjemno in videli smo lahko veliko zanimivih prizorov, okvar kolesa, skokov, padcev v blatu in na koncu še nekaj zahtevnih dvobojev za najvišje uvrstitve.
S prvim startom dečkov in deklic do 15 let, kjer je nastopilo lepo število naših tekmovalcev, je sneg na progi počasi začel kopneti, seveda na račun mnogo prevoženih krogov. Zmago je z veliko prednostjo dosegel Gregor Durkov, drugi je bil Žan Križnar, tretji pa Jaka Dolinšek, fantje so tako dosegli trojno zmago. Pri deklicah je Neji Kalan prav na koncu zmanjkalo moči za najvišje mesto, po 20 minutah dirkanja se je mogla zadovoljiti s končnim drugim mestom.

20151122_132610

V dirki mladincev smo lahko videli veliko število predrtih zračnic, nekaterim je uspelo zamenjati kolesa, nekateri so do cilja kar pritekli. Na koncu je zmago osvojil Anže Skok (Sloga Idrija), na drugem in tretjem mesto sta s svojimi MTB kolesi končala naša Nik Čemažar in Jaka Primožič.

V zadnji dirki dneva smo videli na startu največ tekmovalcev, pomerili so se v dveh kategorijah. Že takoj po startu so se tekmovalci razbili na manjše skupine, v ospredju sta od naših ostala Tadej Logar in Jernej Švab. Dirka dolga 45 minut s kar nekaj težavnimi preprekami je botrovala veliki selekciji in okvarami kolesa. Vsem pastem se je najbolje izognil Matej Mohorič (Cannondale-Garmin) in s prednostjo 56 sekund končal na najvišji stopnički. Sprint za generalno drugo mesto je v zadnjih metrih osvojil naš Tadej Logar, ki je tako dobro pričel zimsko sezono, kjer bo kandidat za visoko skupno uvrstitev.

IMG_3957

 

Vse slike lahko najdete na našem FB profilu.

VSI REZULTATI DIRKE CX LOKA