sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

CIKLOKROS USPEL ŠE V ŠENČURJU!

5. 12. 2015

Po prvih dveh dirkah letošnje ciklokros sezone, se je danes Zimska liga nadaljevala v Šenčurju, kjer smo bili v idiličnih, sicer nič kaj zimskih razmerah, priča še eni zanimivi in lepi dirki. Naši znova med uspešnejšimi!

12308188_935933666499944_8629074185478747833_o

Velika udeležba na novi dirki, že tretji po vrsti, dokazuje, da je ciklokros disciplina, ki ima tudi pri nas veliko ljubiteljev in simpatizerjev in bi jo veljalo še naprej gojiti v zimski sezoni, kot je to že nekaj let praksa v tujini.
Letošnjo novo progo na novi lokaciji v poslovni coni v Šenčurju so točno ob 12. uri prvi preizkusili mladinci in mladinke ter ženske, ki so kot je že stalna praksa vozili 30 minut + dodaten krog. Najhitrejši je v cilj po 6 krogih dirkanja pripeljal Anže Skok iz Idrije. Naši mladinci so znova osvojili stopničke, tokrat je dvojki Primožič-Čemažar in Pirih-Čadež iz prejšnjih dveh dirk, zamenjal Miha Zupan, ki je osvojil 3. mesto. Pri ženskah nad 15 let je prav tako 3. mesto osvojila Katja Jenko.

V “najelitnejši” dirki dneva je med 37 tekmovalci še eno prepričljivo zmago dosegel Matej Mohorič in dokazal, da je pravi mojster tudi na malce spremenjenih podlagah in na kolesu s širšimi plašči. Po 45 minutah dirkanja je bil najboljši med našimi znova Tadej Logar, ki je končal na 5. mestu. V deseterici sta končala še Žiga Grošelj in Jernej Švab, ki sta bila 7. in 8.

V prav tako številčnem štartu dečkov in deklic je tokrat zmago med dečki dosegel Jaka Starman (Calcit), ki je v zaključku dirke premagal ekipnega kolega Matica Kranjca Žagarja. Aljaž Krč je na svoji prvi dirki osvojil 4. mesto in le malce mu je zmanjkalo, da bi se uvrstil na stopničke. S tem je postal tudi najbolje uvrščeni Savčan med dečki. Pri deklicah je zmago osvojila Hana Kranjec Žagar, na drugem mestu pa je končala Ana Ahačič.

Serija ciklokros dirk se nadaljuje prihodnjo soboto, ko se bo v Stražišču pri Kranju tradicionalno odvil Ciklokros Kranj v organizaciji našega kluba, s pričetkom ob 12. uri. Več informacij boste v prihodnjem tednu izvedeli na naši spletni strani in na FB dogodku. Lepo vabljeni!

VSI REZULTATI DIRKE CX CYCLING UNITED

Foto: Prijavim.se