Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Člani in mladinci skupaj na pripravah

24. 1. 2022

Članska ekipa se je včeraj že vrnila iz 10-dnevnih priprav v slovenski Istri. Po dobro opravljenih treningih lahko kolesarji malo zadihajo, vendar jih čaka še veliko dela, saj se spomladanske dirke hitro približujejo.

”Pred pripravami smo opravili testiranje na Fakulteti za šport in tako pridobili sveže podatke o pripravljenosti kolesarjev in temu primerno priredili program treninga. Priprave smo zelo dobro izpeljali, predvsem pa me veseli, da se domov vračamo zdravi. Z delom kolesarjev sem zadovoljen, saj so izkazali disciplino in pripravljenost na trdo delo. Opravili smo vse planirane treninge, priprave pa so bile zahtevne tako po obsegu kot tudi po intenzivnosti. Pridobil sem že prvo pravo sliko pripravljenosti kolesarjev, tako da sedaj vem, kje ima kdo težave in čemu nameniti dodatno pozornost v naslednjem ciklu treningov. V začetku februarja nas prav tako čaka tudi državno prvenstvo na velodromu v Novem mestu, takoj za tem pa se odpravimo na zadnje priprave pred otvoritvijo cestne sezone, ki bo 2. 3. v Umagu,” je povedal trener članske ekipe Uroš Repše.

Foto: Leon Šarc

Članski ekipi se je za štiri dni pridružila tudi mladinska ekipa, ki je v teh dneh dobro spoznala delovanje in treniranje članske ekipe. Mladinci so se udeležili tudi prvega skupnega treninga širšega kroga kandidatov za dirke v reprezentančnih dresih. Trening so opravili po Vipavski dolini in Krasu, opravili pa so tudi vzpon na Ravnico, ki je članskim kolesarjem dobro znan iz lanskoletne izvedbe dirke Po Sloveniji. Po končanem treningu so se vrnili v Strunjan in se v nedeljo skupaj s člansko ekipo odpravili na pot proti domu. Po zaslugi dobrih treningov in marljivosti je mladinska ekipa dobro pripravljena, do prvih dirk pa se bo ta pripravljenost le stopnjevala.

Članska ekipa pa je v teh pripravah tudi že opravila prve kilometre s novimi kolesi Scott Addict RC 20, s katerimi so zelo zadovoljni in se že veselijo, da jih preizkusijo na dirkah.