Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Člani na dirki Giro della Regione Friuli Venezia Gulia obiskali Zoncolan, Marolt in Eržen dirkala na obali Ligurskega morja

5. 9. 2022

Člani so se na jutro prvega šolskega dneva podali v Furlanijo – Julijsko krajino, kjer so na prvi etapi odvozili ekipni kronometer. Kljub 25. mestu so se kolesarji naslednji dan z dvignjeno glavo postavili na start druge etape. Zaznamoval jo je beg 8 kolesarjev, med našimi pa sta se najbolje uvrstila Luka Ziherl in Jaka Vovk, ki sta v cilj prišla s prvo skupino in zasedla 47. in 52. mesto. Tretji dan so se kolesarji povzpeli na znameniti Zoncolan. Najhitreje, s sedmimi minutami zaostanka za zmagovalcem, je v cilj prišel Vovk. V zadnji etapi so se kolesarji odpeljali iz Trsta proti cilju v Udinah, kjer je Vid Jeromel prečkal ciljno črto kot 16.

Jaka Marolt in Martin Eržen sta s slovensko mladinsko reprezentanco nastopila na dirki Giro della Lunigiana.  Slovenski kolesarji so s skupnimi močmi dosegli lepe rezultate. V prvi etapi je Natan Gregorčič osvojil 13. mesto, v zadnji pa je le za las zgrešil stopničke in tako osvojil četrto mesto. Kot prvi slovenski kolesar Jaka Marolt v skupni razvrstitvi zasedel 27. mesto.