Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Članska ekipa dirkala na mednarodni dirki Carpathian Couriers Race

4. 5. 2022

V zadnjih dneh aprila so se naši kolesarji v kategoriji do 23 let podali v Budimpešto, kjer so 29. 4 začeli z štiri etapno dirko, ki se je začela s prologom v Budimpešti, končala pa s kronometrom v Visokih Tatrah na Poljskem. Ekipo so sestavljali Jaka Vovk, Vid Jeromel, Luka Turkulov, Andrej Černe in Luka Ziherl.

Na uvodnem prologu nismo dosegli vidnejših rezultatov, saj specialista za takšne discipline nimamo. Kljub zelo kratki uvodni etapi je kolesarje naslednji dan že čakal tako imenovani ”rest day”, ki so ga kolesarji preživeli v vozilih, saj so se iz Budimpešte odpravili na prizorišče naslednjih etap, v več sto kilometrov oddaljene Visoke Tatre.

Na prvi etapi je kolesarja čakala valovita trasa z štirimi gorskimi in dvema letečima ciljema. Za dodatno razburljivost sta na dirki poskrbela tudi dva dvanajstkilometrska makadamska odseka. Dirka je potekala mirno, 20 kilometrov do cilja pa je ušel beg 9 ubežnikov, od katerih jih je v cilj prišlo le pet. Z nekaj zaostanka je v cilj prišla tudi glavnina, v kateri so bili tudi naši kolesarji. Med njimi se je v zaključku najbolje znašel Jaka Vovk, ki je zasedel 26. mesto.

Naslednji dan je bila na sporedu kraljevska etapa, ki je kolesarje v stopetdesetih kilometrih popeljala čez kar sedem gorskih ciljev, sprinterji pa so se tudi tokrat lahko udarili na dveh letečih ciljih. Dirka je bila zelo dobro kontrolirana iz strani močnejših ekip, ki bega niso pustile. Na sredini etape je prišlo tudi do večjega padca v skupini, med katerimi je bil udeležen tudi Vovk, ki je kljub temu suvereno nadaljeval s dirkanjem. Do cilja je prišla manjša skupina kolesarjev, med katerimi sta bili tudi Jaka Vovk in Luka Turkulov. V napetem sprintu je Turkulov osvojil 13. mesto, Jaka Vovk pa mu je sledil na 22. mestu.

Tretjo etapo so organizatorji odpovedali, zato je kolesarjem preostal le še gorski kronometer v dolžini treh kilometrov, ki je kljub krajši dolžini poskrbel, da je utrujene fante pošteno zapeklo v nogah in je tako Vovk kot naš najboljši kolesar dosegel 38. mesto, v skupni razvrstitvi pa je zasedel 31. mesto. Trener ekipe Uroš Repše je bil z nastopi kolesarjev zadovoljen, saj večina naše ekipe postaja vse bolj konkurenčna ostalim kolesarjem kontinentalnega nivoja. Dodaja še, da so se kolesarji dobro ujeli in bodo s pridobljenimi izkušnjami v prihodnosti iztržili še več. Pohvala gre tudi podporni ekipi, ki je kljub dolgim transferjem svoje delo opravila z odliko.