Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Članska ekipa pred prvim večjim izzivom

7. 3. 2023

V nedeljo so se naši fantje udeležili dirke za Trofej Poreča. Dirka, v dolžini 156 kilometrov, je potekala po trasi, ki jo tekmovalci že dobro poznajo. Že vrsto let se dirka začne v Poreču, kolesarji pa se nato odpeljejo proti mestu Tar. Tam vstopijo na krog, katerega prevozijo sedemkrat, sledi pa napet zaključek v jedru Tara.

Tudi letošnjo dirko je zaznamovalo nekaj neuspešnih pobegov, na koncu pa se je glavnina udarila v ciljnem sprintu. V zaključku dirke se naši kolesarji niso znašli najbolje, ne smemo pa pozabiti, da gre za res mlado ekipo, ki je v tej hudi konkurenci še dokaj neizkušena. Najboljši izmed naših kolesarjev je bil Luka Ziherl, ki je z dvanajstimi sekundami zaostanka za prvo urščenim zasedel 55. mesto.

V četrtek kolesarje čaka prva ”prava” preizkušnja. V Vrsarju se namreč začenja etapna dirka Istarsko proljeće, ki bo do nedelje kolesarje popeljala po celotni Istri. Naše barve bodo zastopali Luka Turkulov, Luka Ziherl, Nejc Komac, Gašper Otoničar, Grega Podlesnik in Jaka Vovk. Verjamemo, da bo tudi letos dirka zelo zahtevna, ciljamo pa predvsem na rezultate v posameznih etapah.