sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ČOTAR BLIZU DESETERICE, DEKLETA V ITALIJI KOT UVERTURA ZA GIRO ROSA

2. 7. 2017

Prost vikend na slovenskih cestah so naša dekleta izkoristila za nabiranje izkušenj na močni dirki v Italiji, kjer se je Ana Ahačič zavihtela v deseterico najboljših. Prav tako so se čez zahodno mejo odpravili člani, kjer je ponovno največ pokazal Luka Čotar.

Eva in Neja s kolegicama iz Lenarta ter Ljubljane na dirki Giornata in Rosa

ČOTAR MALO ZA DESETERICO

Članska ekipa se je v postavi Tadej Logar, Luka Čotar, Filip Kvasina, Matic Katrašnik in Fran Majoli udeležila dirke Trofeo Cleto Maule v bližini italijanske Vicenze. Na startu 152 kilometrov dolge dirke je bilo 22 ekip in 166 kolesarjev. Po 22 krogih je imel v sprintu skupine 25 kolesarjev največ moči Attilio Viviani (Colpack), za njim pa sta na stopničkah končala še dva kolesarja Zalfa. V prvi skupini je bil od naših le Luka Čotar, ki se je v sprintu uvrstil na 13. mesto. Logar in Kvasina sta dirko končala v zasledovalni skupini, Majoli je imel nekaj smole in padel, Katrašnik pa je odstopil. Po besedah trenerja Matjaža Zevnika je bila dirka dobra priprava pred bližajočo se domačo dirko v Kranju.

ANA V SPRINTU SKUPINE TIK ZA NAJBOLJŠIMI

Dekleta so nastopila na krožni preizkušnji Giornata in Rosa v italijanskem San Vendemianu, kjer so nastopile kot uvertura pred ciljem 3. etape Giro Rosa, nekakšne ženske izvedbe dirke po Italiji, kjer nastopajo profesionalne kolesarke. Na 2,6 kilometra dolgem krogu so se najprej pomerile deklice, kjer sta nastopili Neja Kalan ter Eva Prevc. Po nekaj poskusih pobegov, ki niso obrodili sadov je v ciljnem sprintu 55 kolesark zmago osvojila Federica Savio. Neja je v hitrem zaključku končala na 36. mestu, Eva pa še nekaj mest za njo.

Pri mladinkah sta Tjaša Sušnik in Ana Ahačič nastopili zelo borbeno in povsem enakovredno starejšim tekmicam. 5 krogov do konca je glavnini ušla peterica kolesark, ki je vseskozi ohranjala prednost 15 sekund pred glavnino. V ozadju ni bilo konkretne želje, da bi skupina zmanjšala zaostanek za vodilnimi in tako so ubežnice obdržale prednost vse do cilja. Po slabi uri je bila najhitrejša Lara Crestanello, zasledovalke pa so se pomerile za 6. mesto. V sprintu glavnine so bile premočne tri tekmovalke ekipe Team Lady Zuliani, takoj za njimi pa se je na 9. mesto pripeljala Ana Ahačič. Tjaša je končala na 33. mestu.