Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

ČOTAR MED DVAJSET, ANA MED DESET NAJBOLJŠIH

7. 5. 2018

Prosti vikend, ko ni bilo na sporedu dirk Pokala Slovenije so naši kolesarji in kolesarke izkoristili za piljenje forme ter nabiranju dirkalnih kilometrov pri zahodnih sosedih. Tako članska ekipa kot ženka mladinska so nastopili na dirkah v Italiji.

ČOTAR V DVAJSETERICI NAJBOLJŠIH

Članska ekipa je, ko se je v četrtkovih petkovih jutranjih urah vrnila iz Karpatov, takoj v soboto odpotovala v italijansko Cremono, kjer je v nedeljo nastopila na dirki druge kategorije Circuito del Porto – Trofeo Arvedi. Na povsem ravninski, slabih 180 kilometrski preizkušnji so nastopili Luka Čotar, Nik Čemažar, Matej Drinovec, Luka Kavšek, Filip Kvasina, Martin Lavrič ter Fran Majoli. Po treh urah in petdesetih minutah ter povprečni hitrosti 47 kilometrov na uro, je o zmagovalcu dirke odločal sprint glavnine, kjer je bil najhitrejši Italijan Giovanni Lonardi. Od naših so v prvi skupini 50 kolesarjev končali Drinovec, Lavrič ter Čotar, ki je bil tudi najvišje uvrščen na 17. mestu.

DEKLETA POGUMNO V BOJ Z ITALIJANSKIMI VRSTNICAMI

Dekleta so prvič letos nastopile na dirki v Italiji, pomerile so se z vrstnicami v bližini italijanskega Vidma. Na dirkah, kjer za razliko od domačih nastopi okrog 100 kolesark v vsaki kategoriji, naše še vedno predvsem nabirajo prepotrebne izkušnje ter se pogumno privajajo na višji nivo. V dirki deklic, ki so prevozile 3 ravninske kroge po 9 kilometrov je nastopila Neja Kalan, ki je bila vseskozi v ospredju glavnine, v sprintu skupine okrog 60 kolesark pa se je uvrstila na 23. mesto.
V dirki mladink so nastopile Ana Ahačič, Eva Prevc ter Tjaša Sušnik. Dvema ravninskima krogoma je sledil 25 kilometrski krog s krajšim zahtevnim vzponom, po katerem so v ospredju ostale 3 kolesarke, med njimi tudi Tjaša. Ubežnice so bile složne, po spustu je sledil še en 9 kilometrski krog, na katerem se je ubežnicam pridružila še skupina 15 kolesark, med njimi tudi Ana Ahačič. Tempo je padel, skupina se je večala, v cilju je sledil sprint približno 30 kolesark. Ana je dosegla 9. mesto, Tjaša pa je končala kot 21.

Ana Ahačič na podelitvi