sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ČOTAR V BELGIJI NAJBOLJŠI SLOVENEC

8. 4. 2017

Reprezentanca mlajših članov je v soboto nastopila na eni najbolj prestižnih enodnevnih dirk za to kategorijo, v Flandriji je bil od Slovencev najboljši naš Luka Čotar. 

Luka Čotar in Jaka Primožič v Belgiji

Jaka Primožič in Luka Čotar sta člana reprezentance do 23 let, ki nastopa na dirkah za Pokal Narodov v Belgiji. V soboto je bila na sporedu 11 izvedba dirke po Flandriji, kjer se na znamenitih vzponih mlajši člani pomerijo en teden za profesionalnimi kolesarji. Slabih 170 kilometrov dolgo dirko, ki sta jo v preteklih letih dobila dva Slovenca, je dobil Irec Edward Dunbar. Po dobrih 4 urah zahtevne preizkušnje je v drugi skupini kolesarjev končal naš Luka Čotar, ki je v zahtevni konkurenci dosegel zelo solidno 23. mesto z majhnim zaostankom dobre minute.

“Selektivna dirka, ki jo v veliki meri krojijo padci in tehnične težave. Vsemu temu sva se oba z Jakom na srečo uspela izogniti. Na predzadnji klanec se je skupina razpolovila in tam sem naredil ključno napako, saj sem ostal zadaj, čeprav sem se počutil dovolj močnega, da bi ostal spredaj. Celotno dirko se gara za pozicijo, saj je pomembno ostati spredaj,” je kmalu po končani preizkušnji dejal Čotar. Poudaril je, kako pomembno je ostati spredaj in se rešiti vseh pasti, ki jih skriva flandrijska klasika. Po sprintu je predstavp ocenil kot zelo zadovoljivo: “Zadovoljen sem s svojo predstavo in uvrstitvijo, saj so na takih dirkah pomembne tudi izkušnje, sam pa sem tukaj nastopil prvič.”.

Jaka Primožič je dirko zaključil na 73. mestu, v skupini kolesarjev, ki je zaostala nekaj več kot 4 minute. Prihodnji vikend reprezentanco čaka še etapna preizkušnja ZLM Roompot Tour, nato pa se vrača v domovino.