sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ČOTAR V TARU DO ŠESTEGA MESTA

9.3.2020

V mestecu Tar se je s sprintom končal letošnji Trofej Poreča, ki je bil zadnja generalka pred prihajajočo Istrsko pomladijo, ki se prične v četrtek. Zmagovalec je znova postal mladi Nizozemec, tokrat v zaključku uspešni tudi naši.

Letošnja dirka za Trofej Poreča je bila že 31. po vrsti, trasa dirke pa je nekoliko bolj razgibana kot tista v Umagu. Na startu dirke so bili kolesarji iz 29 ekip, konkurenca pa znova močna. Kakšne večje selekcije na 148 kilometrov dolgi preizkušnji nismo videli, pobeg manjše skupine kolesarjev je bil kmalu nevtraliziran, nato so na vrsto znova prišli sprinterji.

“Znova smo zamudili pobeg, kjer bi lahko imeli svojega predstavnika. Na našo srečo je bilo iz strani močnejših ekip vse pod nadzorom, v zaključek je nato po pričakovanjih prišla glavnina. V sprintu smo bili tokrat povsem zraven, še malo nam manjka do stopničk,” je dirko opisal športni direktor Matjaž Zevnik, ki je v cilju pohvalil najboljšega uvrščenega Luko Čotarja, ki je v sprintu glavnine osvojil zadovoljivo šesto mesto. Zmago je razvojni ekipi Jumbo Visma znova pripeljal Nizozemec Olav Kooij, Čotar pa je bil že povsem blizu najboljšim in dokazal, da lahko do stopničk morda poseže že prihodnji teden. “Danes sem se dobro počutil že pred dirko, vzdušje v ekipi je vedno zelo sproščeno. Kljub zamujenemu begu, me je v zaključku ekipa pripeljala v ospredje, kjer so sprinterski vlak postavljali kolesarji Adrie Mobil. Kakšen kilometer do cilja je z napadom poskusil Jaka Primožič, a ni prišel daleč, tako da smo poskusili vse staviti na končni sprint, kjer sem imel sicer dobre občutke a za kaj več je bilo vseeno premalo,” so bile besede Čotarja po dirki. Ekipa je bila na koncu vseeno z doseženim zadovoljna, predvsem veseli dejstvo, da so fantje pred prihajajočim tednom v dobri formi.

Za člansko ekipo ne bo veliko predaha, v sredo se znova vračajo v Istro, kjer se bo s prologom po obali Umaga pričela 17. Istrska pomlad. O rezultatih posameznih etap vas bomo obveščali na naši spletni strani, poročilo dirke pa sledi v nedeljo na naši spletni strani.

Foto: Mario Sterpin